Mój kolega, który chodzi na Lechię od kilku lat podpowiada, że ceny w FM są dobrze odwzorowane. Przeciez to normalne w handlu, czasem kupując czegoś więcej oszczędzasz nawet 50% na jednym produkcie. Spece od marketingu to obliczają, i trzeba im zaufać, że wiedzą, co robią, i takie ustawienie proporcji między ceną karnetu i biletu jest najlepsza.
[quote=Baphometh]No i jest realistycznie. Pomyśl ile osób kupiło by w Polsce karnet gdyby był w cenie 1 tys. euro? Ceny biletów też są jak najbardziej realne.[/quote]
Nic dodać, nic ująć. Cena biletu zależy też od poziomu kraju (a Polska w poprzednich FM-ach była krajem rozwijającym się, nie wiem jak jest teraz, ale zakładam, że tak samo). Cena wszystkiego, co jest do sprzedania, zależy też od popytu. Popyt jest mały, podaż duża (bo miejsc na stadionie pustych w Naszej lidze nie brakuje), a więc cena niestety musi kusić.
Kiedyś mój kolega odbył krótką, wirtualną rozmowę z pewnym Grekiem, któego spotkał na forum World of Warcraft. Kiedy Grek dowiedział się, że kolega gra na nieoficjalnym serwerze, Grek zdziwił się "dlaczego? Przecież abonament na oficjalnym serwerze to tylko 10 Euro miesięcznie?" Kolega długo mu tłumaczył róznicę, aż w końcu wpadł na pomysł posłużenia się przykładem. Zapytał greka "ile chelbów tam w grecji kupisz za te 10 Euro?" - "Cztery, albo pięć" - odpowiedział Grek. "No widzisz, a ja czterdzieści".
To właśnie jest różnica między Polską, a Europą zachodnią...
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
Najnowsze posty