Pomoc w analizie zawodnika

gromo1990 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.09.2010, 20:11    Pytanie
Witajcie. Wielkie dzięki za zainteresowanie ostatnim postem i pomoc ;-) Przejdę do rzeczy: Prowadzę Górnik Zabrze i sprowadziłem środkowego obrońce (zdj.) Atrybuty jak na polską ligę ma ekstra, w opisie jest:być może drugi Radebe (starsi miłośnicy footbolu zapewne kojarzą :) ) Lecz w wadach zawodnika jest, że nie jest inteligentny. Raz zdarzył mu sie głupi błąd w kryciu, a tak każdy mecz ma note 7 i wyżej i wygrywa większość pojedynków główkowych. Opłaca się sprowadzać obrońców lub innych zawodników z wadą 'brak inteligencji' ? :P
Może istotna role odgrywa tu wiek, może wydorośleje z tego? Dzięki z góry za odpowiedzi :)

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.09.2010 20:15    #1
Chodzi o słabą "grę bez piłki". Tylko tyle :)
A czy się opłaca - sam oceń :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.09.2010 o godz. 20:16

Użytkownik uznał post za pomocny

seba1702 Młody aktywista

0
08.09.2010 00:13    #2
1) On ma 19 lat i wg. mnie wielką karierę przed sobą.

2) atrybuty psychiczne przychodzą z wiekiem więc może się mu zmieni

3) to, że miał błąd w jednym meczu? to obrońca i nawet w tej grze Terremu i Vidiciowi się zdarzają!

4) tak opłaca się :-) tym bardziej jak jest młody :-)... jeśli np. 25 lat i środkowy pomocnik? nie sądzę.

5) ogólnie ma dobre atrybuty i wspaniałe jak na środkowego obrońcę warunki fizyczne. Proponuję obok niego na środku obrony ustawić szybszego obrońcę środkowego jak partnera

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.09.2010 o godz. 00:14

Użytkownik uznał post za pomocny

Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

gromo1990 Partyzant

0
08.09.2010 08:23    #3
Dzieki za pomoc :)

podejrzalem w genie scout to ma 178 PA. Dałem mu indywiduwalny trening z max defensywy, taktyki i treningu motorycznego (nie pamietam dokładnie nazwy ale chodzi o zwiekszenie szybkości :) )

A jesli chodzi o ten błąd który popełnił to taki, że podbiegł do napastnika już krytego (nie nastawiałem, żeby go kryli indywidualnie) a opuścił zawodnika którego krył i on strzelił własnie bramke :P

szfedo Przodownik pracy

0
08.09.2010 20:08    #4
Inteligencja w FMie oznaczona jest jako błyskotliwość, a jak widać na załączonym obrazku Twój OS ma ją na poziomie 5, czyli bardzo niską. Jednym błędem nie masz co się przejmować, u mnie grają OSy z 3 czy 4 błędami bramkowymi w 2 meczach. Tak więc nie ma co skreślać kolesia po jednym meczu ;) Za kilka lat to będzie zapewne czołowy obrońca ligi :D

Martin64 Partyzant

0
08.09.2010 20:14    #5
[quote=szfedo]Inteligencja w FMie oznaczona jest jako błyskotliwość, a jak widać na załączonym obrazku Twój OS ma ją na poziomie 5, czyli bardzo niską. Jednym błędem nie masz co się przejmować, u mnie grają OSy z 3 czy 4 błędami bramkowymi w 2 meczach. Tak więc nie ma co skreślać kolesia po jednym meczu ;) Za kilka lat to będzie zapewne czołowy obrońca ligi :D[/quote]
To by znaczyło że każdy defensywny gracz jest mało inteligentny

loswariatos Młody aktywista

0
10.09.2010 20:13    #6
Decyzje, ustawianie się, przewidywanie i gra bez piłki bodajże wpływa na to czy FM określa gracza 'inteligentnym'. Tak wynika z moich obserwacji podczas gry, oczywiście mogę się mylić ;)
meglio fascista che frocio

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.09.2010 20:25    #7
Racja.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution