Pomoc, Football Manager 07

ketjow Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.10.2007, 16:28    Pytanie
Witam wszystkich serdecznie!
Jestem nowym użykownikiem tego forum. Zwracam się o pomoc do Was bo widze, że wypowiada się tu wielu doświadczonych graczy. Jestem mało obeznany w tej grze bo gram dopiero od jakiegoś czasu. Prosiłbym Was o jakieś podstawowe rady w dobraniu taktyki, ustawieniu treningu itp. Często mam tak, że pierwsze kolejki idzie mi znakomicie, a potem nagle zniżka formy i nie wiem czym jest to spowodowane i nie umiem sobie z tym poradzić. Zazwyczaj gram Arsenalem Londyn i średnio mi to wychodzi, szczególnie druga połowa sezonu. Z góry dziękuje za porady. Pozdrawiam

Gentleman Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.10.2007 16:32    #1
po 1 to nie forum tylko sufleT
po 2 taktyke i trening dobierz sobie sam (albo jedź na domyślnym)
po 3 może zbyt wielu młodych zawodników wprowadzasz do 1 składu lub źle oceniasz sytuację meczową i w przerwie meczu coś źle mówisz:)
Niech płonie ten ogień
płonie w każdym sercu
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
stanie się to co ma się stać

kecup9- Partyzant

0
26.10.2007 16:33    #2
najlepiej wyjasni to kolega 9pucek (nie miej na mysli ze chce cie obrazic)

0
26.10.2007 16:36    #3
ta bo pucek to wyrocznia
2 seju ( pozdro Seymon) wszechwiedzący pucek 9

Nad rzekami Babilonu...
Niech płonie ten ogień
płonie w każdym sercu
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką

kecup9- Partyzant

0
26.10.2007 16:37    #4
nie ale on sie zna bo dosyc czesto jest na suflerze

0
26.10.2007 16:38    #5
to że ktoś jest często na suflecie to nie znaczy od razu że się zna bo pucek robi więcej zamieszania niż ....
Niech płonie ten ogień
płonie w każdym sercu
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką

XerfaX Partyzant

0
26.10.2007 16:43    #6
jesli chodzi o taktyke ja gram 442 lub 41221 ale tu wazniejsze od samego ustawienia "kropek" na boisku sa polecenia drozynowe i indywidualne. np nie zapomnij ze obrncy powinni zwracac wieksza uwage na defensywe a napastnicy na atak do tego lepiej zeby obroncy nie mieli za duzo swobody taktycznej, ktora z kolei moze sie przydac zawodnikowi grajacemu bardziej ofensywnie... przepatrz sobie ustawienia indywidualne i poeksperymentuj :D jesli chodzi o zalamanie formy... moze to byc efekt przemeczenia albo np slabo przepracowanego przygotowania do sezonu (mozesz tez miec ustawione za ciezkie albo za slabe treningi). Opcji jest na prawde duzo... wlacznie z ta ze.. nie chwalisz zawodnikow :P pamietam ze kiedys nie chwalilem zadnego przez dluzszy czas i jakos kiepsko wszyscy zaczynali grac:D albo tez za czesto ich chwalisz i popadaja w samozachwyt:D do tego dochodza oczywiscie rozmowy motywacyjne ktore maja duzy wplyw na mecz.

Użytkownik uznał post za pomocny

boro92921 Przodownik pracy

0
26.10.2007 16:44    #7
taktykę powinieneś wybierac sam w zależności jakich masz zawdnikow albo mozesz jakiejś poszukac na FM Forum porazki mogą byc spowodowane przemęczeniem zawodników proponuję Ci większą rotacje w składzie

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
26.10.2007 16:55    #8
Ojjj to chyba to z tych rodzaju pytań o taktykę itd. Ja bym polecał poczytać jakieś poradniki.

Gentlemanie nie wiem kto robi tylko zamieszanie bo jakoś dawno nie widziałem, aby ktoś Twoją wypowiedź uznał za pomocną.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

ketjow Partyzant

0
26.10.2007 17:04    #9
tym osobom, które nie mają zamiaru doradzić to proszę o nie wypowiadanie się w tym temacie bo nic nie wnosicie, XerfaX dzięki

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.