Pomocy z FM 10! Pilne!

malek888 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.04.2010, 17:18    Pytanie
Witajcie!
Dzisiaj zacząłem grać w najnowszą wersję gry. Objąłem przewodnictwo w klubie Stal Stalowa Wola. Zacząłem układać taktykę, aby zorientować się kogo trzeba zakupić. Brakowało mi kilku zawodników. Odnalazłem zawodników na potrzebne pozycje... I nastąpił problem.

Jak wziąć raport scouta o zawodniku? Jak pozyskać o nim dodatkowe informacje typu czy będzie wzmocnieniem dla drużyny czy nie? W poprzednich wersjach gry było to proste...

P.S. Mam jeszcze drugie pytanie, tym razem dotyczące taktyki. Czy można w tej wersji gry użyć strzałek, aby wskazać zawodnikowi miejsce nabiegania?

Z góry dzięki. Pozdro dla wszystkich.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.04.2010 17:23    #1
Sposób wydawania scoutom poleceń nie uległ żadnej zmianie w stosunku do poprzedniej wersji. Pierwsza myśl, która przyszła mi do głowy, to taka, że nie masz scoutów (wiem, że to głupie, ale...), albo że próbujesz sprawdzić zawodnika z innej ligi, kiedy Zarząd pozwala jedynie na sprawdzanie zawodników z Polski.

Co do taktyki - ja używam nowego trybu, który moim zdaniem jest znacznie lepszy (polecam spróbować). Strzałki znajdziesz (chyba) po przekonwertowaniu taktyki na klasyczną.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
12.04.2010 17:33    #2
Strzałki na 100% znajdziesz po konwersji na wersję klasyczną. Sam cały czas z niej korzystam. Wszystko jest wtedy mniej więcej takie jak w FMie 09 i jego poprzednikach.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

malek888 Partyzant

0
12.04.2010 17:36    #3
Pierwsza myśl trafna nie jest, gdyż scouta posiadam ;] Co do drugiej - masz rację. Próbuję sprawdzać zawodników np. z Belgii. Zanim odpisałeś sprawdziłem jednak inne kluby 1 ligi polskiej. Byłem w GKP Gorzów i Sandencji N.S. W tamtych klubach również nie mogłem obserwować zawodników z poza ligi.

A jak prze konwertować taktykę na klasyczną?

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
12.04.2010 17:46    #4
Wchodzisz w ekran taktyka, klikasz na zakładkę po prawej stronie, o tej samej nazwie i w rozwijanym menu 3 opcja to "Konwertuj na klasyczną".
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.04.2010 17:54    #5
Zarząd zwiększy Twoje możliwości scoutingu wraz z przyrostem pieniążków na koncie.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

malek888 Partyzant

0
12.04.2010 17:56    #6
Dziękuję wam za pomoc. Trzymajcie się! ;]

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.