Strona

Porady taktyczne

kris_nh Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.03.2012 13:26    #411
Mimo ze znam temat dosc dobrze to do czego sluzy lub nie sluzy w poleceniach?

Kontrataki ? Tak lub Nie?

Kiedy to sie ustawia albo nie ustawia? Rozumiem ze jesli moji przejma pilke i kontratak mam na NIE to co nie beda szybko kontratakowac tylko spokojnie grac i czekac az wszyscy sie ustawia na swoich pozycjach i spokojnie beda rozgrywac?

repus Młody aktywista

0
02.03.2012 17:25    #412
Jak wydusić z prezesa zwiększenia ilości trenerów? Mam obecnie większość trenerów którzy trenują aż 2 atrybuty ! A ta głupia pała mówi mi ze jest OK
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Azi Partyzant

0
02.03.2012 19:01    #413
[quote=repus]Jak wydusić z prezesa zwiększenia ilości trenerów? Mam obecnie większość trenerów którzy trenują aż 2 atrybuty ! A ta głupia pała mówi mi ze jest OK[/quote]
Jeżeli finanse są w opłakanym stanie to wcale się nie dziwię jak się nie godzi. Robiłem kiedyś eksperymenty z rozmowami z zarządem i jeżeli chodzi o trenerów to zgadzali mi się na powiększenie sztabu jak miałem spory plus w wydatkach na pensje. Oczywiście sztab musi być wykorzystany do maximum przed prośbą (czyli zatrudniamy tylu trenerów (siłowych/bramkarzy/pierwszej drużyny) na ile pozwala zarząd (generalnie mam wrażenie że nie ma znaczenia jaką funkcję sprawuje trener bo czy to zwykły czy specjalizacyjny to i tak liczony jest jako 1 - ale nigdy tego nie sprawdziłem dokładnie.

A tak swoją drogą to nie ten temat ;)

repus Młody aktywista

0
02.03.2012 19:09    #414
Klub zarabia miesięcznie prawie milion więc mi kitu nie wcisną a piłkarzom jak nie dam grać w pierwszym składzie to nic z nich nie będzie.
Trenerów mam max

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.03.2012 o godz. 19:09

Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Hasiuk16 Partyzant

0
04.03.2012 13:26    #415
jak zrobić w stałych fragmentach gry żeby np. 2 zawodników nabiegało na krótki słupek ?

Azi Partyzant

0
04.03.2012 14:07    #416
[quote=Hasiuk16]jak zrobić w stałych fragmentach gry żeby np. 2 zawodników nabiegało na krótki słupek ?
[/quote]
A jak Ty to sobie wyobrażasz w praktyce? Też się na początku dziwiłem że się nie da ale po zastanowieniu się pomyślałem że 2 zawodników z tym samym poleceniem po prostu by sobie przeszkadzało. Tak więc nie da się.

loswariatos Młody aktywista

0
04.03.2012 14:21    #417
[quote=kris_nh]Mimo ze znam temat dosc dobrze to do czego sluzy lub nie sluzy w poleceniach?

Kontrataki ? Tak lub Nie?

Kiedy to sie ustawia albo nie ustawia? Rozumiem ze jesli moji przejma pilke i kontratak mam na NIE to co nie beda szybko kontratakowac tylko spokojnie grac i czekac az wszyscy sie ustawia na swoich pozycjach i spokojnie beda rozgrywac?

[/quote]
Z tego co wyczytałem pewnego czasu to opcja kontrataku(jeśli jest włączona) uaktywnia się w jakichś ustalonych przez gre momentach(np. sytuacje 3 na 2, 4 na 3) i powoduje, że wszystkim zawodnikom na czas kontry podwyższa się o jeden punkt ustawienie "ataki z głębi pola". Czyli np. pomocnik, który ma ustawione ataki z głębi na rzadko podczas kontrataku może zapędzić się wyżej.
Tak przynajmniej wynika z pewnych analiz na siforum i moich obserwacji ;)
meglio fascista che frocio

Hasiuk16 Partyzant

0
04.03.2012 15:45    #418
[quote2=Azi][quote=Hasiuk16]jak zrobić w stałych fragmentach gry żeby np. 2 zawodników nabiegało na krótki słupek ?
[/quote]
A jak Ty to sobie wyobrażasz w praktyce? Też się na początku dziwiłem że się nie da ale po zastanowieniu się pomyślałem że 2 zawodników z tym samym poleceniem po prostu by sobie przeszkadzało. Tak więc nie da się.[/quote2]

@Azi da się tak zrobić.
Sam to robiłem ale zapomniałem jak to zrobić. Zobacz np. w taktykę Koflok's Goals Galore 2012. W niej też jest np. 2 zawodników nabiegających na długi słupek itp.

morpex Partyzant

0
06.03.2012 17:40    #419
witam, w fm gram od wersji 2011 zawsze grałem Ac Milanem i mam problem z ustawieniem z 1 napastnikiem.Wszystkie mecze remisuje 0-0 ewentualnie 1-0 po golu z rożnego.Miałem to samo w 11 a teraz w 12.Bardzo chce grac ustawieniem z 1 napastnikiem gdyż mam 2 bardzo dobrych skrzydłowych.Ściągałem taktyki z netu dla porównania i było tak samo jak z tymi co ja stworzyłem.Na razie gram ustawieniem 4-2-4 i wyniki są niezłe tyle ze 1 śp ze wsparciem i 1 pomocnik odbierający piłkę to trochę za mało w meczach z mocniejszymi rywalami.Jak by mi ktoś mógł doradzić jaka formacje wybrac albo jak ustawic formacje z 1 napastnikiem

Mój skład
Der Stegen,Fabio,Silva,Musachio,Danilo
Boateng,Nocerino
Cavani Robinho
Pato,Ibrahimovic

BeKaSiak Partyzant

0
06.03.2012 21:23    #420
Pomocy!!
Potrzebna taktyka dla Wisły patch 12.1.1

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution