Pozwolenie na prace

Faabiaan Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.03.2008, 09:18    Pytanie
Kupiłem dwóch zawodników w zimowym oknie transferowym i nie otrzymali pozwolenia na prace choć się odwoływałem, mam ich w drużynie ale nie mogą grać, pół sezonu nie grali w cale są to młodzi zawodnicy i nie tani;) Kiedy otrzymają pozwolenie?

The Game Młody aktywista

0
29.03.2008 09:28    #1
Musisz ich wysłać do klubu filialnego z państwa gdzie może uzyskać obywatelstwo np. Belgia, zależy jakią filie posiadas, a w Angli zawodnik nie dostanie angielskiego obywatelstwa, a pozwolenia nie dostaną chyba że rozegrają klika meczy w swojej reprezentacji.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.03.2008 o godz. 09:29

Arko Młody aktywista

0
29.03.2008 09:43    #2
Wszystko masz dokładnie napisane w faq, a i kilka postów na ten temat już było

robertradek Partyzant

0
29.03.2008 09:46    #3
Nie zawsze trzeba ich gdzieś wysyłac! Ja jak nie dostałem pozwolenia na prace dla kilku zawodników proponowałem im nowe kontrakty i wtedy mogli już grac.

Użytkownik uznał post za pomocny

chelmianinl Młody aktywista

0
28.05.2008 14:33    #4
a ja mam taki problem, ze oferuje im przedluzenie kontraktu, a i tak dalej nie dostaja pozwolenia na prace :/ mam juz zawodnika w klubie rok i kilka dni, a on dalej nie ma pozwolenia ;/

mahdi Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
0
28.05.2008 14:39    #5
Miałem podobny problem w poprzednim FM-ie! Kupiłem do West Ham Arturo Vidala (Chilijczyk) i Kislyaka (Białorusin). Wyobraź sobie, że Vidal po dwóch latach dostał w końcu pozwolenie na pracę a Kislyak nie i musiałem go sprzedać! Nie wiem do teraz od czego to zależało...

resq Partyzant

0
28.05.2008 17:05    #6
@The Game
Zapomniałeś tylko że aby uzyskać obywatelstwo trzeba poczekać kilka lat.
@chelmianinl
Też mam ten sam problem, przedłużałem im kontrakty już kilka razy, a mam ich ponad dwa lata już.

Zauważyłem że problem pojawił się u mnie w chwili gdy kupiłem zawodnika który nie mógł do mnie przyjść odrazu, tylko za jakiś czas, dopiero po ukończeniu 18 lat. (to dotyczy zawodników z Ameryki Płd.), Moim zdaniem ta sytuacja jest zupełnie bezsensowna, i należy ją poprawić w przyszłych wersjach gry. Bo przecież, jeżeli wypłacasz pracownikowi pensje to musi się on rozliczyć z urzędem skarbowym, czyli musi mieć pozwolenie na prace żeby otrzymywać pensje! A w FMie zawodnik otrzymuje pensje, ale nie ma pozwolenia na prace?! Co jest, na czarno mu płacę?

Frost Młody aktywista

0
28.05.2008 19:18    #7
Proponuje FAQ i wyszukiwarkę.Tyle w tym temacie.

chelmianinl Młody aktywista

0
29.05.2008 19:13    #8
Frost11- po prostu dziekuje za pomoc. czaisz, jak masz sie tak wypowiadac, to lepiej w ogole nic nie pisz. chyba juz szukalem, ale jednak nic nie znalazlem. czaisz? poozdro zioom. lwh na szeznascie procent

Frost Młody aktywista

0
29.05.2008 20:25    #9
Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów:

# Musiał on zagrać w przynajmniej 70% spotkań w pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat.
# Państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA.
# Można odwołać się w przypadku nie uzyskania pozwolenia na pracę.
# Można wypożyczać zawodników do klubów filialnych należących do państwa będącego w Unii Europejskiej (przykładowo kupić zawodnika do MU i wypożyczyć go do filialnego klubu np. w Holandii, aby tam oczekiwał na obywatelstwo państwa należącego do UE)
# Warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych.
# Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
# Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.

Tak trudno zajrzec do FAQ? Mi zajelo to 1 minute.;/

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution