Premia za występ

manuel90 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.03.2008, 15:10    Pytanie
Gram Załębiem Sosnowiec 4 sezon , i w tym czasie sprowadziłem do mojego klubu killu zdolnych młodych zawodników(na początku 17-18lat, teraz ok 21-22) i grali oni głównie w U-21. Teraz gdy niektórym kończą się kontrakty gdy chcę któremuś przedłużć kontrakt to wymagania w polu "premia za występ" ma na poziomie 7,5tys, i na tydzien tez chce ok. 7,5tys. Mogę mu płacic te 7,5 tys tygodniowo, ale jak sprawić zeby zmalały wymagania "premia za występ" bo nie mam zamiaru płacic mu 15tys na tydzień (tyle zarabiają najlepsi), ale również nie chcę go stracic..., on w OSOBISTYCH ma "entuzjastycznie zapatruje się na swoją przyszłość w klubie" więc widać ze chyba tez chce zostać... I tak sobie myslę ze rozwiązaniem mogło by być częste wystawianie go w pierwszym składzie, ale nie jestem pewien czy to pomoże. Jesli macie jakieś propozycje to pomóżcie ;) z góry dzięki ;)

Delle_Alpi Partyzant

0
17.03.2008 15:50    #1
Spróbuj zaproponowac nowy kontrakt bez dodatkowych opcji. Jesli sie nie zgodzi mozesz sprobowac premie za wystep zamienic np. na premie za zwyciestwo.

Użytkownik uznał post za pomocny

Bartez Przodownik pracy

0
17.03.2008 15:59    #2
No jeśli chce premię za występ na danym poziomie to raczej nie popuści, chociaż możesz spróbować dać mu niższe te premie a zaoferować jakąś kasę za podpisanie kontraktu. Ewentualnie niższą płacę podstawową a te 7,5k za występy.

Arko Młody aktywista

0
18.03.2008 13:58    #3
Do tego drugiego pytania. U mnie nie mam takiego problemu, ale jak zmienisz zawodnika to wybierz: instrukcje/polecenia indywidualne i potem nejedź na gościa i kliknij między jego numerem a nazwiskiem, wtedy będziesz mógł ustalić mu polecenia

loswroblitos Młody aktywista

0
18.03.2008 13:58    #4
Do manuel90. Faktycznie jesli dasz napastnikowi plastra i on zmieni pozycje to Twój obronca bedzie za nim biegał po całym boisku ale ja mam na to rade tak mi sie wydaje nie daje nigdy obroncom krycia na plastra w instr dot rywali zaznaczam presing i wymus zagranie słabsza noga rzadko odbiór agresywny wtedy gdy pilka jest zagrana do napastnika mój obronca momentalnie do niego podbiega wazne jest aby dorbrac obronice podobnymi atrybutami przynajmniej fizycznymi z napastnikiem bo wtedy mu nap nie ucieknie. Oczywiscie nie sprawdza sie to na 100% ale działa bardzo dobrze tak w Legi Augustynem powyłaczałem z gry najlepszych napastników OE Brozka Reglifo(tu pewnie błąd w pisowni).

manuel90 Partyzant

0
18.03.2008 13:58    #5
no to jest jakieś rozwiązanie, ale gdy np. przeciwnik ma szybkiego napastnika to często prócz opieki śr. obrońców daje mu plastra w postaci DEF POM. i to fajnie działa, napastnik wyłączony z gry, ale pozniej jakies zmiany w ustawieniu, i zespół sie gubi... CZYLI WY NIE MACIE TAKICH PROBLEMÓW? JAK PO ZMIANIE ZAWODNIKA KLIKACIE NA NIEGO 2X TO WYŚWIETLA WAM SIE BEZPROBLEMOWO EKRANIK ZADAŃ INDYWIDUALNYCH? bo jak tak to czeka mnie reinstal chyba;) Dzięki wielkie za porady jak to obejść, ale mnie chodzi bardziej o to czy wszyscy tak mają czy tylko ja;) JESZCZE RAZ DZIĘKI:)

MARIUSZSZSZ_X Młody aktywista

0
18.03.2008 13:58    #6
Ja wtedy daje wieksza kase w kontrakcie, ale mniejsza za wystepy, to ile dasz mu za podpisanie ma mniejsza role. Ale czasem warto dac wiecej za wystepowanie i nie stracic zawodnika, niz odwrotnie ...

manuel90 Partyzant

0
18.03.2008 13:58    #7
ok... juz sobie jakoś poradziłem, dałem mu mniejszą premię za występ ale większą premię bramkową i podziałało... dzięki za podpowiedzi... a jeszcze mam taką sprawę- nie chcę zakładać nowego tematu... Gram mecz, klikam zgłoś skład, ostatnie spojrzenie na taktykę, rozmowa motywacyjna itd... gdy biorę TAKTYKA i na boisku po prawej kliknę 2x na koszulkę zawodnika to wyświetla się ekranik z ZADANIAMI INDYWIDUALNYMI... gdy gram mecz i za takiego zawodnika wprowadze rezerwowego to jak klikne 2x na niego na(na koszulkę) na tym boisku w TAKTYCE to nie otwiera sie okienko z ZADANIAMI INDYWIDUALNYMI... mam tak od kiedy pamiętam, w FM 07 tez, tylko ze kiedys mniej sie bawiłem w taktyke i olewałem to, a teraz jak tak patrze to większość bramek trace właśnie przez to, bo jak dam śr. obrońcy krycie napastnika, zmienie potem tego obrońce to mój zmiennik dalej będzie krył tego napastnika(i dobrze) ale jak np. ten napastnik zmieni się pozycją ze śr. pomocnikiem to mój śr. obrońca będzie biegał za nim, a w obronie robi się dziura i nie mogę tego przestawić ;/ POWIEDZCIE TYLKO CZY WY TEZ TAK MACIE? albo czy spotkaliscie sie z tym kiedys?

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

0
18.03.2008 14:51    #8
Może to Ci pomoże. Co prawda do FM 2007, ale może się nada.

http://www.cmrev(...)zny.html

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.03.2008 o godz. 14:52

manuel90 Partyzant

0
18.03.2008 16:08    #9
tylko tam w sumie tylko o taktyce jest napisane... nie ma nic o tym jak utrzymać zawodnika w klubie, ani o problemach z zadaniami indywidualnymi... ale dzięki za chęci ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.