Prezes sprzedający piłkarzy

keats Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.07.2011, 10:43    Pytanie
Witam serdecznie,nigdy nie myślałem, że będe musiał zasięgać rad na suflerku, ale to co mnie spotyka obecnie zmusiło mnie do tego. A więc gram Widzewem budżet transferowy 40 mln funtów, płace dla piłkarzy 400 tys, mam 700 tys. Natomiast jestem bez znaczących sukcesów, bo mój prezes akceptuje wysokie oferty bez mojej zgody za najlepszych piłkarzy i tak co roku!!, rozumiem gdybybyśmy byli biedni, ale teraz w klubie pieniędzy co nie miara. Może macie jakiś pomysł jak wyeliminować prezesa z polityki transferowej klubu? będe wdzięczxny za jakiekolwiek rady, pozdrawiam Mateusz

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.07.2011 10:51    #1
Prezesa wyeliminować się nie da. Może prezes ten ma ustawiony duży ukryty atrybut 'business'. Albo Twój klub coś za szybko awansował, reputacja nie nadążyła, a kluby z niższą reputacją piłkarzy sprzedają. Moja rada - ustaw każdemu z piłkarzy, których chcesz zatrzymać, cenę rzędu 50'000'000 euro, lecz nie zaznaczaj 'odrzuć niższe oferty', bo będą z automatu odrzucane, lecz wtrąci się prezes i zaakceptuje. Lepiej doprowadzić do sytuacji,w której ofert nie będzie w ogóle. Jak tylko pojawi się zainteresowanie zawodnikiem możesz zaoferować mu nowy kontrakt oraz ostrzegać wszystkich, że go nie sprzedasz (pojawi się wtedy przy statusie zawodnika napis 'klub nie chce sprzedać tego zawodnika', którego to napisu samemu inaczej nie ustawisz).

A jak z budżetem klubu (nie transferowym ani nie na pensje)?
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

keats Partyzant

0
15.07.2011 10:56    #2
25 mln funtów jesli chodzi o mój klub aktualnie jest styczeń, no będe musiał spróbować tych kosmicznych cen, kurcze no niestety denerwujące to jest bardzo męczącę, bo o ile przekonałem zawodników do zostania w klubie, a bylo kilka wielkich talentów, to prezes ich spuszczał za marne pieniądze jak dla mnie, jakbyś jeszcze na coś wpadł to napisz, dzięki za echooo:)

0
15.07.2011 11:02    #3
Możesz jeszcze sam sprzedawać utalentowanych piłkarzy - przynajmniej wynegocjujesz przyzwoite pieniądze.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

keats Partyzant

0
15.07.2011 11:11    #4
słuchaj nie chce zapeszać, ale kiedy zastosowałem się do twojego pomysłu, nie pojawiają się już oferty, pozostaje tylko żałować, że nie wpadłem na to wcześniej, bo naprawde byłbym pewnie hegemonem w europie:)dzięki

0
15.07.2011 11:21    #5
Nie daję stuprocentowej gwarancji na skuteczność tego pomysłu, jednak korzystam z niego, gdyż mimo tego, że nie miewam takich sytuacji z prezesem jak Ty, to jednak odrzucenie konkretnej, złożonej oferty kupna jednego z zawodników często skutkuje chęcią odejścia tegoż zawodnika, żądaniem wystawienia na listę transferową itd. A tego staram się unikać, stąd też próbuję doprowadzać do sytuacji, w której oferty po prostu nie będą składane. Nie działa zawsze, lecz rzekłbym w ok. 60 - 70 procentach.

- Bob Paisley

keats Partyzant

0
15.07.2011 11:36    #6
a możesz mi powiedzxieć, czy gdzieś można zobaczyć inne statystyki z przeszłości oprócz ligowych bo w historii tylko to jest niestety nie ma ligi mistrzów, pozdrawiam

0
15.07.2011 11:44    #7
Statystyki Twojego klubu? Są w zakładce fakty lub statystyki. Tyle, że są tam rekordy, więc jeśli w lidze Twój zespół gra lepiej, to nic dziwnego, że w statystykach czy faktach są informacje z meczy ligowych. To jest zbiorcze zestawienie.

- Bob Paisley

keats Partyzant

0
15.07.2011 12:49    #8
o indywidualne mi chodzi oczywiscie

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.07.2011 13:51    #9
Ustaw cenę zawodnikowi którego chcesz zatrzymać na 1$ i zaznacz wszystkie odrzucaj,wtedy prezes nie zgodzi się sprzedać za 1$ bo za tanio jednocześnie będą wszystkie oferty odrzucane(To trochę taki cheat jak i używanie FMRTE ale skuteczny)...Ten pomysł działał w FM 2008 i 2009 w innych wersjach nie sprawdzałem.Pozdrawiam

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.