Problem z organizacją sparingów

saramus Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.08.2010, 19:10    Pytanie
Jak w temacie:-) Postanowiłem zagrać na updacie polskich lig. W instrukcji autorzy tego dodatku zalecają wczytać bazę 10.0 żeby nie doszło do zdublowania niektórych zawodników oraz dezaktualizacji transferów. Wszystko fajnie działa, lecz pojawia się problem z organizowaniem meczy towarzyskich. Potencjalni sparingpartnerzy najpierw przyjmują propozycję, a następnie je odwołują. Szkutkuje to nie usunięciem meczu z terminarza - mimo iż mecz się nie odbędzie termin jest zajęty i widać nawet herb niedoszłego sparingpartnera. Czy jest to problem tego updata czy może efekt gry na podstawowej i lekko podstarzałej bazie danych? Bardzo prosze o sugestię co z tym fantem zrobić bo bez meczy towarzyskich sezonu raczej nie zagram...

szfedo Przodownik pracy

0
13.08.2010 19:44    #1
Baza danych tu raczej nie generuje problemu. Spróbuj zagrać na najnowszym patchu bo czysty FM jest chyba tutaj najbardziej podejrzany.

Użytkownik uznał post za pomocny

saramus Partyzant

0
13.08.2010 19:54    #2
Tak też myślę zrobić. Natknąłem się na opis zmian patcha 10.2 i tam jest "poprawiona organizacja meczy towrzyskich". Pewnie to jest to. Tylko ciekaw jestem jak ten patch z updatem będzie współpracować. Niebawem się przekonamy...
Dzięki.

Salmen Młody aktywista

0
13.08.2010 23:16    #3
Ja na PLU grałem na łatce 10.3 i działało mi normalnie. Przed sezonem grałem średnio 15-20 sparingów.

Użytkownik uznał post za pomocny

error 404 - not found

saramus Partyzant

0
14.08.2010 00:15    #4
O! To pocieszające. Chyba twórcy PLU wykazali się daleko posuniętą ostroźnością zalecając grę na czystym Fm-ie. Nic to - jutro zaczynam ponownie kombinować też na patchu 10.3.

saramus Partyzant

0
25.08.2010 09:07    #5
Kilka dni gry i znam już odpowiedź na swój problem. Z moich eksperymentów wynika, że patch 10.3 nie rozwiązuje problemu organizacji sparingów (potwierdzania ich przez potencjalnych sparingpartnerów, a następnie rezygnacji ze spotkań), przynajmniej jeśli chodzi o grę na PLU. Jedynym rozwiązaniem jest korzystanie z sugestii - pojawiających się automatycznie informacji, które drużyny chcą zagrać z nami mecz towarzyski - nie wybieramy samodzielnie zespołu, tylko klikając "wybierz zespół" pojawia się lista potencjalnych chętnych na sparing wraz z informacją kto za to zapłaci :-) Tak zorganizowane spotkania zawsze dochodzą do skutku. Z jednej strony jest to pewne utrudnienie, jednak gdyby się nad tym dłużej zastanowić to być może jest to bliższe realnym rozgrywkom. W każdym razie, gdyby ktoś napotkał na problem podobny do mojego to rozwiązaniem jest zdanie się na któryś z zespołów "podpowiadanych" przez grę.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.