problem z pierwszym meczem

RAFIKO Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.07.2007, 10:11    Pytanie
witam. mam następujący problem: zawsze mimo, świetnej postawy w sparingach ( nawet wszystkie wygrane wysoko), moja drużyna podczas pierwszego meczu ligowego gra beznadziejnie! Jest tak w każdej drużynie w jakiej zaczynam grę. Mimo iż towarzyskie wygrywam wysoko nawet z bardzo dobrymi drużynami, to potem pierwszy mecz w lidze przegrywam albo remisuje, albo ledwo ledwo wygrywam. nawet jak przeciwnikiem jest jakas beznadziejna druzyna. w czym moze tkwic problem??

Ero_1992 Partyzant

0
02.07.2007 10:30    #1
Mogą yć różne przyczyny:
- rozmowa motywacyjna
- Twoje komentarze w prasie o pewności wygranej , piłkarze wedy mogą grać strasznie nerwowo (mi się tak kilka razy zdarzyło jak mówiłem, że liczęna łatwe zwycięstwo albo, że jestem pewny wygranej
- może błąd tkwi w taktyce, aczkolwiek wątpie

Mam nadzieję, że pomogłem :)

potteromaniak Młody aktywista

0
02.07.2007 10:31    #2
Mogą być przemęczeni np. za duża ilość sparingów, lub nie przygotowani (za mała ilość sparingów, za małe obciążenia treningu).
Oprócz tego do głowy przychodzi mi tylko to co napisał Ero

merkury91 Młody aktywista

0
02.07.2007 10:34    #3
hmm, ja zawsze przed ligowcami rozgrywam 8 sparingów i trening nastawiony mam na intensywna taktyka i to mi pomaga przetrwać rundę jesienną

wisniczanin Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.07.2007 10:36    #4
a ja robie sobie mecze co 3 dni testujac szeroka kadre potem ostatnie 2-3 spary rozgrywam wytypowana na podstawie sparow podstawowa 11 a okres sparingow koncze okolo 10-15 dni przed ligowka, ewentualne towarzyskie graja wtedy glownie rezerwy

kyczy7 Przodownik pracy

0
02.07.2007 11:24    #5
Mi tez sie tak czesto zdaża ale ja to załatwiam tak :

1. Trening na INTENSYWNY
2. Springi gram ledwie 3 :) ogranie musi byc ale pomoże w tym trening xD
3. Nie daje żadnych komentarzy druzynie w przerwie meczu ani przed meczem, poniewaz to skutkuje u mnie tak ze przegrywaja jeszcze wyżej
4. taktyka do zawodników
5. Wiadomo że jak przejmujesz klub to kupujesz nowości i zmieniasz cały skład, ale dobrze jest jezeli w pierwszych kilku meczach zagraja dawni zawodnicy drużyny którzy sa ze soba ograni, a nie cały new zespół :) (wpuszczaj ich z ławki, żeby nabrali ogrania z całą drużyna )

U mnie to skutkuje ale nie obiecam że u Ciebie bedzie ;]

Użytkownik uznał post za pomocny

RAFIKO Partyzant

0
02.07.2007 14:05    #6
dzięki. nic nie pomaga ale trudno. wiekszosc z tego co piszecie juz probowalem. ostatnio dalem przed meczem wypowiedz do prasy po ktorej pilkarze podobno byli poedkscytowani meczem i nie mogli sie doczekac, pozniej rozmowa motywacyjna ze moga wygrac i byli naladowani energia...a pozniej wygralem 1:0 po rzucie karnym i totalnie bezbarwnej grze...oddajac 3 strzaly na bramke...

0
02.07.2007 14:06    #7
moze to kwestia taktyki???
nie rzoumiem co moze byc nie tak...

RAFIKO Partyzant

0
02.07.2007 14:11    #8
taktyke mam diament ofensywny, no i w sparingach zdaje egzamin. ale ten pierwszy mecz w lidze ZAWSZE mam beznadziejny, a nie chce grac save&load

0
02.07.2007 14:16    #9
ja mialem na poczatku roku kryzys w lidze az odpadlem z europejskich pucharow i wtedy, grajac 1 mecz na tydzien awansowalem z 5 miejsca na 1, meczysz ty swoich graczy?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution