Problem ze skutecznością - liga polska

Solo235 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.01.2012, 06:54    Pytanie
Do napisania zmusza mnie fatalna dyspozycja strzelecka Lecha Poznań.
Jestem na pierwszym sezonie wciąż, tak więc skład jest mniej więcej taki, jaki był na początku.
Jako dodatkowych napastników ściągnąłem Akarandut Oroka i weterana Bernardo Corradiego. Początek sezonu Lecha był wyśmienity, pierwsze 11 kolejek to 10 zwycięstw i 1 remis i bilans 27:5. W następnym meczu przyszła porażka na wyjeździe z Widzewem, nic szczególnego niby, zdarza się, ale od tego momentu drużyna zaczęła grać straszną padakę. Bezpośrednio po tym meczu nie potrafili wygrać 4 kolejnych spotkań. Do końca rundy przewaga punktowa stopniała, ale jakoś utrzymali się na 1. miejscu. Generalnie ostatnie 14 kolejek od tej pierwszej porażki w sezonie przyniosło taki oto bilans:
6Z-6R-2P; 13:7.
Aż w 7 meczach nie potrafili strzelić ani jednej bramki.
Ogólnie jakoś do tego mistrzostwa pewnie się dokulam w tym sezonie, ale wzbudza to mój niepokój.
2 najlepszych napastników strzeliło po 9 bramek, Rudnevs i Corradi, przy czym wygląda to tak, że Rudnevs na 19 spotkań w jakich grał strzelał tylko w 5, a Corradi z 21 meczów strzelał w 7. Napastnicy z treningów są zadowoleni.
Gram 4-4-2 z klasycznymi suwakami, więc nie ustawiam ról. Taką taktyką gram od 3 czy 4 menedżerów, ale zazwyczaj grałem trochę lepszymi zespołami, więc tam zazwyczaj problemów strzeleckich nie było już po tym, jak drużyna się z taktyką zapoznała, a natomiast tutaj wygląda to odwrotnie.
Moje pytanie niekoniecznie brzmi - co robię źle, bo nie podałem wszystkich szczegółów, ale bardziej interesuje mnie jakie są Wasze doświadczenia w grze w lidze polskiej, z tego co widziałem, to niektórzy narzekali, że jest za prosto i że strzelali dużo bramek taką np. Legią. Ogólnie na 25 kolejek drużyna strzeliła 40 bramek, tak więc szału nie ma.

Wujek_Sowa Partyzant

0
11.03.2012 16:07    #1
Hmmm... ja gram Legią, zacząłem teraz grać po wrzuceniu nowych dodatków, raczej skuteczność przyzwoita, miałem jeden kryzys na początku drugiej rundy, ale dobrze przeprowadzona rozmowa motywacyjna z zespołem podniosła morale i znowu zaczęli grać dobrze.

madrid7 Partyzant

0
11.03.2012 18:10    #2
Ja gralem w Lechu 4-2-3-1 i rudnev jako srodkowy napasntik. Nic nie zmienialem oprocz tego ze ustawilem nastawienie ofensywne gra przy przeciwniku intesywniejsyz pressing i kontratak na tak. Rudnev przy takiej taktyce grajac w kazdym meczu mial 32 bramki w 30 meczach a na koniec sezonu moj lech mial niec ponad 80 goli ale to roznie jest. bo na mojej ostatniej karierze na tej samej taktyce rudnev mial tylko 17 goli ale strzelili duzo inni. bo mialem nieco ponad 60 goli po seoznie. ja zauwazylem ze ten kto 1 u mnie strzeli bramke w sezonie potem zosaje naj zaowdnikiem i jednym z lepszych strzelcow.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 11.03.2012 o godz. 18:12

VAMOS REAL!
HALA MADRID!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.