[quote2=kuba_the_reds][quote=Kerry]Po przegraniu finału pucharu UEFA powiedziałem pas i podziękowałem Borussi za współpracę. Wydaje mi się, że zrobiłem z tym klubem wszystko, co zrobić mogłem - dwa mistrzostwa Niemiec, dwa puchary Niemiec i jeden finał. Zostawiłem po sobie dobry
skład (oprócz Falcao) i w tym miejscu chcę powiedzieć, że nie pozdrawiam Magatha, który mnie zastąpił i już wydaje kasę na jakiś leszczy.
Otrzymałem propozycję z AC Milan i ani przez chwilę się nie zastanawiałem. Klub z Mediolanu w poprzednim sezonie zajął odległe 13. miejsce i w tym cel jest jeden - włączyć się do walki o majstra.
Skład również niezły, a na dodatek sprzedając kilku piłkarzy (m.in. Kaka do Romy za 20 mln, Gilardino za 35 milionów do Realu czy Rosiny za 27 milionów do Liverpoolu) osiągnęliśmy budżet na poziomie 102 milionów euro.
Kogo poszukuję? Przede wszystkim koniecznie trzeba wzmocnić defensywę. Mój poprzednik skupił się na graczach ofensywnych, co widoczne jest na screenie. Nowym bramkarzem najprawdopodobniej zostanie Neuer, zaś w obronie chciałbym Zapatę. Oprócz tego robiłem podchody pod Messiego (klauzula 62 miliony), Bojana (klauzula 32 miliony), a nadal walczę o Balotelliego i Albiola. [/quote]
Na obronę dobrzy mogą być: Felipe z Udinese, Rafinha Schalke
W 2011 roku David Silva, ma mniejszą klazule odstępnego, możesz spróbować ściągnąć

[/quote2]
Felipe przeszedł do Liverpoolu i ma się dobrze (nie chce przejść z dziesiątej drużyny Premier League do trzynastej Serie A), zaś nad Rafinhą się zastanowię. Poza tym kupiłem niedawno wspomnianego Neuera, Ilhana i trwa walka o Zapatę. Udinese chce 58 milionów euro, ja mogę dać maksimum 40. Jeśli się nie uda, pomyślę nad Andreollim, bo środek obrony trzeba wzmocnić. Silva jest na mojej liście, ale niedawno podpisał nowy kontrakt i ma klauzulę 168 milionów euro ;]
PS. Messi ma klauzulę 62 miliony, a Bojan 32, lecz żaden nie chce odejść z FCB :/
Gabriel Tamas
Najnowsze posty