Przejęcie AS Bari

McMoney Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.07.2010, 14:33    Pytanie
Witam
Chciałbym aby w tym temacie wypowiedzieli się gracze którzy mieli już sytuacje o przejęciu w grze w/w klubu.Prezes czeka na oferty dotyczące przejęcia klubu a więc mam do nich pytania a mianowicie:
-Jaka jest szansa że klub zostanie przejęty?
-Częsciej klub przejmuje właściciel który skąpi kase czy wręcz odwrotnie?
-Kiedy następuje zmiana prezesa?
Jeśli ktoś miałby jeszcze jakieś ważne informacje to niech się wypowie gdyż niewiem czy brać Bolgone czy AS Bari
Glory, Glory MAN UNITED !!

CamilloGTX Partyzant

0
05.07.2010 17:00    #1
Ja miałem taką sytuację gdy grałem Leeds, byłem wtedy bodajże w Championship. Pojawiła się informacja że klub jest w trakcie przejmowania i trzeba czekać na zakończenie negocjacji. Od tego momentu przez kilka miesięcy nie mogłem prosic o nic zarządu, zablokowano mi też transfery. Tym sposobem straciłem całe zimowe okienko transferowe. Gdy już nastąpiła zmiana prezesa wszystko wróciło do normy.

Jeśli chodzi o to czy nowy właściciel będzie "skąpy" to ja nie zauważyłem różnicy między tym starym prezesem a tym nowym. Chociaż w tej sprawie ciężko mi ocenić bo awansowałem a Premiership, jak wiadomo, to gigantyczny przeskok finansowy.

ArtiS Partyzant

0
05.07.2010 17:55    #2
Ode mnie dwa przypadki. Oba w FM 08, ale to chyba nie robi różnicy.

1. Prowadziłem kiedyś jakiegoś trzecioligowca z Francji (Paris coś tam bodajże. :D) i po awansie do Ligue 1 klub kupił jakiś milioner z Australii. Włożył w klub wielką kasę, na transfery miałem chyba 30mln funtów+ itd.

2. Prowadząc Polonię Bytom gdzieś po dwudziestu paru latach przyszedł nowy prezes, który w ramach 'nowych porządków' mnie zwolnił... ;/

Miałem jeszcze inne sytuacje, ale tak jak napisał Camillo, nie bylo żadnej róznicy między 'nowym' a 'starym' prezesem.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.07.2010 18:08    #3
To zależy od sytuacji, w jakiej znajduje się klub, i powodu, dla którego Zarząd się zmienia.

Jeśli klub jest potentatem, i nowy właściciel kupił go sobie jak to bogacze kupują sobie różne gadżety (Rollsa i inne takie :) - można spodziewać się różnych "zachcianek" ze strony nowego Prezesa. Jedną z zachcianek jest np. nowy manager. Nasze dotychczasowe sukcesy mogą nie uratować Nam skóry. Tacy Prezesi częściej sypną groszem.

Jeśli klub jest w długach, nowy Prezes wyczyści zadłużenie, ale często poprzez kredyt. O zwolnieniu raczej nie słyszałem

Jeśli klub nie jest ani bardzo biedny, ani bardzo znany - taka "zwykła" zmiana Prezesa może nie przynieść żadnych zmian.

Odpowiadając na pytania:
- szanse ciężko określić, ale z moich obserwacji powiedziałbym, że 1 na 3 próby przejęcia kończy się sukcesem. Może ciut więcej, na pewno nie więcej niż połowa.
- patrz wyżej
- okres zmiany jest bardzo różny - od kilku tygodni do kilku miesięcy. Chyba nieco szybciej zmiana następuje w przypadku zadłużonego klubu, ale nie jestem tego pewien.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Kanius Partyzant

0
05.07.2010 23:11    #4
Ja ci powiem moje doświadczenia, bo miałem ich kilka. Kilkakrotnie grałem sobie Portsmouth ( nawet dla próby) i tam była zmiana prezesa. Były dwie opcje:

-> Nowy (zmyślony) właściciel
-> Obecny członek zarządu

Nowy zazwyczaj dobudowywał jakiś obiekt i dodawał ci kasy na transfery i do budżetu, a obecny członek zarządu nie dawał nic. Zazwyczaj miałem tą drugą opcję, ale nie zawsze. Według mnie to loteria z przeważaniem na członka zarządu.

" Jaka jest szansa, że klub zostanie przejęty ? " --> Również oceniam to na loterię. Jeśli pojawi ci się wiadomość, że niedługo będzie nowy prezes to będzie odwrotnie. To samo gdy pisze, że negocjacje raczej nie powiodą się. Masz pewność jednego. Nawet gdy negocjacje się nie udadzą, a klub ciągle będzie na sprzedaż to po pewnym czasie znowu będzie jakiś nowy zainteresowany ( zazwyczaj bogaty)

" Kiedy następuje zmiana prezesa " --> Kiedy negocjacje zostaną zakończone.

Dodam to jeszcze od siebie, że podczas tych negocjacji jak pisali inni użytkownicy nade mną, nie masz możliwości składania żadnych próśb i dokonywania transferów, po prostu embargo, pozdro.

krzeslak2 Partyzant

0
11.07.2010 13:59    #5
Ja w FM2009 miałem coś takiego, że nowy prezes powiedział, że jego pierwszą decyzją będzie zwolnienie menedżera (po trzech mistrzostwach z rzędu), ale ujęli się za mną kibice. Potem mocno obniżył mi budżet transferowy, a w następnym sezonie nastąpił wybuch miłości do mnie, sporo pieniędzy, pozytywna odpowiedź na prośby itp. Myślę, że czynnik losowości jest bardzo wysoki w tym wszystkim.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.