Przetrenowanie piłkarza z OŚ na OL

slake1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.06.2010, 17:11    Pytanie
Witam. Kupiłem Sadloka, jednak domyślnie w grze może występować na środku obrony, ewentualnie defensywny pomocnik/środek. W mojej drużynie przydałby się na lewej lub prawej stronie. Ile czasu może trwać takie przetrenowanie? Wystarczy ustawienie treningu na nowej pozycji? Czy atrybuty zaczną drastycznie spadać? Dodam, że w ustawieniach nie ma żadnej wzmianki o tym, aby chociaż w stopniu 'niezdarnego' mógł występować na lewej lub prawej stronie.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.06.2010 17:15    #1
pół roku, w porywach do roku

Użytkownik uznał post za pomocny

Craxa fan Młody aktywista

0
14.06.2010 17:21    #2
Albo wogóle, zważywszy na fakt, że jest to typowy stoper i nie ma przypisanych pozycji na bokach obrony. Ale spróbować możesz. A nuż widelec:-)

Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

jimiH1967 Młody aktywista

0
14.06.2010 17:27    #3
Atrybuty nie powinny mu spaść. Ustawienie treningu wystarczy, jednak, gdy będzie grał na danej pozycji podczas meczów szybciej nauczy się grać tam gdzie chcesz. Jeśli chodzi o czas to bywa z tym różnie. Jak wyżej wspomniano zapewne będzie to okres ok.12 mies., sam miałem niedawno identyczną sytuację i trwało właśnie około roku.

slake1 Partyzant

0
14.06.2010 17:34    #4
A czy istnieje możliwość nakazania opiekunowi drużyny rezerw aby wystawiał danego zawodnika na określonej pozycji? Na czas ważnych spotkań przesunąłbym go do rezerw, dając mu możliwość gry w podstawowym składzie w ligowych meczach.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.06.2010 17:39    #5
Możesz (chyba) przejąć rezerwy na czas meczu.

jimiH1967 Młody aktywista

0
14.06.2010 18:57    #6
MagnificoManager - Na pewno może.
slake1 - co do Twojego pytania to (chyba) nie ma takiej opcji. Sam chciałem taką mieć, ale niestety nie znalazłem jej. Jedyną możliwością jest osobiste prowadzenie meczu drużyny rezerw.

Black Młody aktywista

0
14.06.2010 20:03    #7
Atrybuty nie będą spadać, ale będą wolniej rosły, bo część wysiłku na treningu będzie poświęcał treningowi pozycji. Ale bierz też pod uwagę, że po tym treningu nie osiągnie takich atrybutów jakby osiągnął jako OŚ. Mam na myśli, że będąc samym OŚ skupi się np. na odbiorze i kryciu czy grze głową, a będąc OŚ/OL to będzie rozwijał także drybling i tamte atrybuty będą inaczej rozwinięte.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.06.2010 23:10    #8
Po pierwsze - popatrz na atrybuty. Środkowy obrońca powinien być skoczny, silny, dobrze grać głową, kryć, odbierać, dobrze się ustawiać i przewidywać. Boczny obrońca powinien dobrze dośrodkowywać, dryblować, powinien być szybki, zwinny, no i oczywiście dobrze kryć i odbierać piłkę.

Jeśli Sadlok ma atrybuty OŚ, a nie ma atrybutów ważnych dla OL czy OP - sama zmiana da niewiele, bo nie będzie dobrze grał na nowej pozycji do czasu nabycia odpowiednich umiejętności.

Jednakże u mnie gra taki właśnie zawodnik na prawej stronie obrony, ale wystawiam go w meczach, w których będę się bronił, i akcje bocznych obrońców są mocno ograniczone przez taktykę. Wtedy się sprawdza znakomicie.

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

slake1 Partyzant

0
15.06.2010 21:02    #9
Jednak zostawię Sadloka na OŚ, a zaopatrzę się w zmiennika na prawą/lewą stronę.
Dziękuję za pomoc.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.