Przychody z transmisji

sabuuq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.11.2011, 19:31    Pytanie
Gram sobie w Sweansea. I zawsze w lidze angielskiej na początku sezonu dostawało się kasę z transmisji i koniec. Teraz natomiast jest jakoś dziwnie. Według terminarza tylko jeden mecz był w TV a jak w chodze w finanse to mam 18 milionów przychodów z transmisji. Więc jak to jest? Za co mi dają tą kase jak w TV był jeden mecz na 15?

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
08.11.2011 20:12    #1
te 18 mln to jest chyba stały zysk, a dodatkowo za każdą transmisję dostaje się ileś tam kasy.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
08.11.2011 20:36    #2
Bo oni kupują prawo do transmisji, czyli jak chcą to pokażą, a nikt inny tego nie zrobi. Coś jak prawo do pierwokupu zawodnika. Płaci się za samo prawo, a nie tylko za wykorzystanie.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

sabuuq Partyzant

0
09.11.2011 09:00    #3
Czyli teraz prócz kasy stałej za transmisje można dostać dodatkowo za każdy osobny mecz? No to w Anglii można na tym zbić małą fortunę.

elsiete92 Partyzant

0
09.11.2011 18:27    #4
też to zauważyłem. w trakcie sezonu dostałem ponad 500.000€ za prawo do transmisji meczu, nie wiem jak to jest czy dostaje się stałą kwotę + za każdy mecz w tv, czy może chodzi o to, że nasz mecz niespodziewanie wskakuje do tv i mamy nadpłatę do naszej stałej?

McMoney Młody aktywista

0
09.11.2011 18:52    #5
Z tego co napisał Jacko to rozumiem, że płacone jest drużynie X na przykład 20 mln za prawo do trasmisji. I ta drużyna je dostanie czy w TV wystąpi 25 razy, czy 2. Tak jak mówił z opcją pierwokupu. Płacisz za nią, ale czy Ty ją wykorzystasz, czy też nie, to już zależy od Ciebie, a kasę odbiorca (Twoja drużyna w przypadku praw, w drugim przypadku drużyna której się płaci za pierwokup piłkarza) i tak dostanie ;)
Glory, Glory MAN UNITED !!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.