Przydzielanie ról

elmoro Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.07.2012, 22:53    Pytanie
Mam dylemat co do przydzielania ról zawodnikom i opierania się na opinii scouta w tej kwestii. 1. Czy scout np. słaby w słabym klubie może się mylić co do roli w jakiej najlepiej spisuje się zawodnik? 2. Jakie macie doświadczenia co do przydzielania ról innych niż wskazują scouci - w ogóle bierzecie pod uwagę ich zdanie? Ja ostatnio oniemiałem jak zobaczylem, że do niskiego napastnika (176 cm) o rewelacyjnej kreatywności (16) i współpracy (15) scout sugeruje mi przydzielenie roli odgrywającego!? Ja go zdecydowanie widzę jako klasyczną 10, albo cofniętego tak by mógł rozgrywać, by wykorzystać kreatywność i współpracę. Oczywiście wiem, że można dochodzić do najlepszej roli metodą prób i błędów, ale to nie najlepiej wpływa na grę, szczególnie gdy dostajemy zawodnika tuż przed sezonem, albo w jego trakcie i nie mamy już możliwość próbowania go w grach towarzyskich.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.07.2012, 22:54

tidididi Partyzant

0
16.07.2012 08:52    #1
Gra oferuje Cie możliwość wyboru odpowiedniej roli dla danego piłkarza, dzięki podświetlaniu kluczowych dla danej roli atrybutów. Opcję tą znajdziesz w oknie profilu umiejętności zawodnika. To rozwiąże Twoje wszelkie wątpliwości.

elmoro Partyzant

0
16.07.2012 09:15    #2
Nie no spoko ja wiem, że taka opcja jest to widać zarówno w profilu zawodnika, jak i ekranie taktyki. Jednak często zdarza się, że zawodnik nie wyróżnia się czymś co specjalnie predestynuje go do jakiejś roli, a atrybuty są w miarę równe, do tego dochodzi opinia scouta i ja mam mętlik w głowie. Gram głównie słabszymi klubami i z takimi napastnikami mam tez styczność. Jak patrze na kluczowe atrybuty to gość ma max 9-12 i kwalifikuje się conajmniej do trzech ról, a scout dodaje jeszcze swoją czwartą i stąd dylemat.

Atten Partyzant

0
17.07.2012 16:19    #3
Ja od dłuższego korzystam z rad scouta co do przydzielenia ról, prowadzę Real więc scoutów mam świetnych, ale np. Xabi Alonso według asystenta spisuje się najlepiej jako defensywny pomocnik (cofnięty rozgrywający - wsparcie), a u mnie gra jako środkowy pomocnik - wsparcie. Oczywiście nie zawsze zgadzam się z asystentem i scoutem, bo nie mają czasem racji to wtedy sam przydzielam role.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 17.07.2012 o godz. 16:21

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
22.07.2012 20:31    #4
W ekranie taktyki, a dokładnie poleceń dla piłkarzy masz określone jakie atrybuty są najważniejsze dla danej roli. Tak jak napisali poprzednicy.

Opinie w klubie wydają członkowie sztabu szkoleniowego. Warto mieć dobrego asystenta, ale możesz skorzystać z wiedzy każdego innego trenera (w oknie raportów o zawodniku to zmieniasz), jeśli ma lepsze cechy. Trzeba też mieć na uwadze jego wiedzę o klubie, którą można podejrzeć w informacjach o każdym członku sztabu szkoleniowego. Pasek nazywa się wiedza o zawodnikach klubu. Atrybuty mają znaczenie.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.