Przygotowanie do meczu - wasze spostrzeżenia ;)!

Leo300 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.12.2010, 00:08    Pytanie
Witam wszystkich;) Otwieram nowy temat;) Chciałbym dowiedzieć się jakie są Wasze spostrzeżenia co do "przygotowania meczowego" w trakcie sezonu. Jak odnosicie się do "obszarów szczególnej uwagi" czyli zgranie zespołu, poruszanie się w ataku itd ??;> Jakie preferujecie obciążenie ??;> czy zauważyliście jakieś zależności wpływające na lepsze przygotowanie swojej drużyny pod przeciwnika??;> Piszcie o wszystkim co jest związane z tematem, czekam na pierwsze posty i mam nadzieję że Wasze spostrzeżenia zaciekawią mnie i innych do wypowiedzenia swojego zdania;)

Brac0 Partyzant

0
08.12.2010 10:40    #1
Szczerze mówiąc, nie bawię sie tym zbytnio, zostawilem na obciazenie lekkie i czasem cos tam zmienie ale na razie tego nie ogarniam ;)

golex Partyzant

0
08.12.2010 11:51    #2
Obciążenie- im wyższe tym drużyna szybciej nauczy się taktyki, oczywiście kosztem treningu zwykłego
Obszar szczególnej uwagi- tutaj trzeba rozpracować przeciwnika. Jeżeli widzimy że strzela bramki po rzutach rożnych, dajemy obrona stałych fragmentów gry, jeżeli ma słabą defensywę dajemy poruszanie w ataku, itd. Jeżeli chodzi o zgranie zespołu to zaznaczam je wtedy, gdy przeciwnik jest o pare klas lepszy, lub gorszy...

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

0
08.12.2010 12:11    #3
Obciążenie - wysokie/bardzo wysokie
Obszar szczególnej uwagi - między meczami zgranie zespołu. Na dzień przed meczem zmieniam na to, co w danym momencie moim zdaniem wymaga poprawy.
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
08.12.2010 15:24    #4
Prowadziłem Wisłę, a teraz prowadzę Ajax i najpierw ogrywałem zespół z taktyką, następnie nakazywałem ćwiczyć poruszanie się w ataku na zmianę z ustawianiem się w obronie. Efekty były bardzo zadowalające. Obciążenie wysokie.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

golex Partyzant

0
08.12.2010 17:59    #5
na forum SI twórcy gry mocno podkreślali, że obszar szczególnej uwagi ma wpływ tylko na JEDEN mecz ( ten przyszły). Więc trenowanie zgrania zespołu z myślą, że zespól się szybciej zgra nie ma sensu...

Leo300 Partyzant

0
08.12.2010 18:09    #6
[quote=Kolazontha]Obciążenie - wysokie/bardzo wysokie
Obszar szczególnej uwagi - między meczami zgranie zespołu. Na dzień przed meczem zmieniam na to, co w danym momencie moim zdaniem wymaga poprawy.[/quote]

Piszesz że stosujesz obciążenie wysokie/bardzo wysokie nie zauważyłeś np spadku atrybutów piłkarzy w wyniku mniejszej intensywności ogólnego treningu???? ;>

Leo300 Partyzant

0
08.12.2010 18:14    #7
[quote=golex]na forum SI twórcy gry mocno podkreślali, że obszar szczególnej uwagi ma wpływ tylko na JEDEN mecz ( ten przyszły). Więc trenowanie zgrania zespołu z myślą, że zespól się szybciej zgra nie ma sensu... [/quote]

Więc jakie są twoje propozycje co do obszarów szczególnej uwagi i obciążenia w trakcie sezonu?? ;>

Leo300 Partyzant

0
08.12.2010 18:17    #8
Czy korzystne jest stosowanie wysokiego/bardzo wysokiego obciążenia jeśli mecze często są rozgrywane co 3 dni???? ;>

golex Partyzant

0
08.12.2010 18:42    #9
Pisałem wyżej moje spostrzeżenia, więc z łaski swojej przeczytaj...
Ja stosuję tak, że jeżeli zaczynam kariere to daję obciążenia na bardzo wysokie i jak znajomość taktyki we wszystkich aspektach będzie biegła, daję obciążenia na lekkie, żeby nie spadała...

P.S Skasujcie jeden z tych moich podwójnych postów, bo strona mi się zawiesiła i musiało podwójnie dodać.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.12.2010 o godz. 18:42

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution