Strona

Przyszłość CM Rev - uwagi i sugestie

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.07.2012 11:06    #131
Ja bym usunął nakaz wypełniania opisu kariery, bo listę bym sobie chętnie zrobił, ale wypełniać i opisywać mi się nie chce. I chyba też jest tak z budowaniem tabeli sezonów, gdy mam kilka rozegranych i tam wyżej zaznaczyłem, że 2011-2016.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.07.2012 o godz. 11:15

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Bolson Minister ds. Nagłych

0
07.07.2012 11:54    #132
Trofea powinny być wybierane z listy, nie wklepywane ręcznie.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Pucek Stachanowiec

0
07.07.2012 11:57    #133
I/albo żeby chociaż wyświetlały się tak, jak w FM-ie -> http://www.fotos(...)0e1.html (ikonka pucharu i ilość)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.07.2012 o godz. 11:58

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Speed El Commendante

Grupa: Administrator
0
07.07.2012 12:05    #134
[quote="Pucek"]Ja bym usunął nakaz wypełniania opisu kariery, bo listę bym sobie chętnie zrobił, ale wypełniać i opisywać mi się nie chce. I chyba też jest tak z budowaniem tabeli sezonów, gdy mam kilka rozegranych i tam wyżej zaznaczyłem, że 2011-2016.[/quote]
Jeśli Ci się nie chce, to ciężko nam zaradzić temu problemowi... Zastanowimy się nad tym zgłoszeniem szczególnie mocno Oczy

@Bolson, hm, czy ja wiem? a jakie opcje do wyboru byś chciał?
Dumnie od 2002 roku z CM Revolution

Bolson Minister ds. Nagłych

0
07.07.2012 12:18    #135
Puchary i mistrzostwa danych krajów się nie zmieniają. Podobnie trofea międzynarodowe. Przypisać dane tytuły w np. Anglii do kraju i wtedy lista będzie ograniczona. Tak samo Ligę Mistrzów czy Ligę Europy do Europy.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Pucek Stachanowiec

0
07.07.2012 12:20    #136
[quote="Speed"][quote="Pucek"]Ja bym usunął nakaz wypełniania opisu kariery, bo listę bym sobie chętnie zrobił, ale wypełniać i opisywać mi się nie chce. I chyba też jest tak z budowaniem tabeli sezonów, gdy mam kilka rozegranych i tam wyżej zaznaczyłem, że 2011-2016.[/quote]
Jeśli Ci się nie chce, to ciężko nam zaradzić temu problemowi... Zastanowimy się nad tym zgłoszeniem szczególnie mocno Oczy [/quote]

Cóż za zakuty łeb! Chodzi o najzwyczajniejsze pola obowiązkowe i pola nieobowiązkowe. Sam nie wypełniłeś wszystkich pól w swoim profilu!

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.07.2012 o godz. 12:22

Speed El Commendante

0
07.07.2012 12:45    #137
@Gilbert,
[quote]3. Również dla ostatniego sezonu danej kariery jej opis jest wyśrodkowany, dla wcześniejszych sezonów już nie (wyrównanie do lewej), co wygląda już tragicznie . [/quote]
racja, już jest do lewej

[quote]Co do 2 w takim razie - wyróżniony jest każdy ostatni sezon w każdej "cząstce" kariery (czyli np. u mnie ostatni w Gwardii, ten jeden w Aberdeen i ostatni w Wolfsburgu) - nie powinno być w takim razie tak, że tylko ten w VfL powinien mieć boldowanie?[/quote]
IMHO tak, dobra uwaga, wrzucę to na listę TODO :)

@Bolson, hm, obgadam to z De Raphem, chyba powinno się udać Spoko

@Pucek, +1 za agresywny język. Kwestię obowiązkowości pól sprawdzimy.

---

poza tym, w podglądzie kariery będą jeszcze zmiany i nowinki:
1) będzie możliwość dodawania screenów/albumów zdjęć pod konkretny sezon, Zobacz screeny [xx]. Te screeny będzie można także łatwo wrzucać do manifestów czy na forum do komentarzy.
2) będą lepiej wyświetlane odnośniki do manifestów z konkretnego sezonu/klubu (Przeczytaj manifesty [xx], itd.)
3) dojdą także depesze/dzienniki, czyli eFeMowy Twitter
4) będzie także link Zobacz wideo [xx] z tego sezonu, póki co jest box ze wszystkimi filmami pod opisem
kiedy? wkrótce, jest to już na tapecie.
5) na sam koniec, dojdzie także możliwość subskrypcji użytkownika, czyli coś, co zastąpi mechanizm "Dodaj do ulubionych". Powstanie później jeszcze miejsce, gdzie będzie można zobaczyć aktywność subskrybowanych graczy, np. zobacz ostatnie manifesty, ostatnie filmy, screeny, depesze, itd.

// Edytowano 7 razy, ostatni raz 07.07.2012 o godz. 12:51

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
07.07.2012 14:10    #138
@Speed
Dopiero jak przeczytałem napisane przez samego siebie zdanie, to zrozumiałem jak wielki błąd popełniłem, chociaż
z drugiej strony widać, że nie macie osoby, która miała by jakieś poczucie estetyki prezentowanego tekstu ;) -
co do mojego pkt 3 - chodziło mi, żeby to było wyśrodkowane, wtedy jest elegancko, wyrównanie do lewej ssie :).

To co napisałem wcześniej w pkt 1, a co potem zostało zrobione jak napisał De Raph ("1. Przykładowo jeśli ktoś jednym klubem grał na różnych poziomach ligowych zupełnie tego nie widać w szczegółach kariery z danym zespołem, bo nie ma napisu w jakiej właśnie lidze toczyły się rozgrywki w danym sezonie.";) - znów tego nie ma.
…(…)…

Speed El Commendante

0
07.07.2012 14:21    #139
@Gilbert, z tą estetyką to chyba nie ma takiego dramatu ;) ale ok, faktycznie wycentrowane lepiej wygląda, już jest Spoko

co do klas rozgrywkowych to ja widzę: http://gilbe(...)848.html

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
07.07.2012 14:59    #140
Ja też już widzę :).
…(…)…

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.