Pyt. dot. PA, opinie asystenta,defensywa

Vittek_31 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.11.2010, 07:50    Pytanie
Witam, mam kilka pytań:

1.Często podczas meczu w opiniach asystena jest napisane, że piłkarz X zbyt często podaje piłkę wprost pod nogi rywala, nie przywykł do tak ostrego pressingu( czy coś w tym stylu) można jakoś temu zaradzić ?

2.Nie ukrywam, że od czasu do czasu lubie sprawdzić PA moich zawodników. Dlaczego piłkarz który ma PA koło 190 od 4 sezonów nie rozwija sie, ma CA na stałym poziomie około 160?

3.Poleciłem piłkarzowi by w sytuacjach sam na sam próbował mijać bramkarza, ale od kiedy się owego zagrania nauczył niewidziałem jeszcze ANI RAZU by to robił, to samo tyczy sie plasowych strzałów wręcz przeciwnie piłkarz wkłada całą siłe w strzał. Mają te zagrania wogóle jakiś sens? I jeszcze, które z tych zagrac powinien znać rozgrywający?

4. Na początku sezonu sporo rotowałem wśród obrońców. Czy mogło to mieć wpływ na dużą liczbe traconych bramek ?

K0ras Młody aktywista

0
01.11.2010 09:27    #1
Ad. 1:
Zmienic mu pozycje, zmienić zadania na boisku, ogólnie go zmienić. Zalezy tez jaki to przeciwnik, jezeli grasz przeciwko dobremu zespołowi a gracz słabo spisuje sie w meczach o duzą stawke to niestety cięzko cokolwiek wykombinować od zaraz. Tutaj trzeba pozytywnych wypowiedzi przed meczem no i rozmowa motywacyjna informująca go, ze nie oczekujesz od niego cudów.

Ad. 2:
do tego to chyba nie potrzeba sprawdzać PA i CA, to widac, ze umiejetności stoją =) Wiadomo im zawodnik starszy tym słabiej sie rozwija. Teraz jezeli chodzi o młodego gracza, powodów jest sporo, brak gry, slaby trening, slabi trenerzy, slaba baza treningowa i ob. młodzieżowe, dochodzi do tego typ grajka, czyli niskie atrybuty majace wpływ na rozwój. Choc co do tych atrybutów, przy dobrym treningu, z 90% graczy jest się w stanie wyciągnąć jego maks bądź prawie maks.

Ad. 3:
Patche masz? O ile w 2009 nie widziałem efektów tak w 10 widać, może grasz na kluczowych momentach?

Ad. 4:
To jest pytanie dośc tendencyjne... No oczywiście, że tak. A jeszcze jak im zmieniasz zadania na boisku to już ogólnie robisz przeciwnikom frajde.

Buła Partyzant

0
01.11.2010 10:49    #2
1. To zależy, czy chcesz, by gracz grał na ustawieniach optymalnych dla siebie czy na ustawieniach optymalnych dla taktyki. Jeśli nie jest przyzwyczajony do pressingu - to się przyzwyczai po pewnym czasie. Co do podań - to czy trzeba się tym przejmować, zależy od pozycji. Jeżeli środkowi obrońcy albo DM mają dużo niecelnych podań - to to jest problem. Bocznym obrońcom i graczom ofensywnym zdarza się niecelnie zagrać, ale skrócić podania nie zaszkodzi, jeśli się to będzie notorycznie powtarzać. No i obniżyć tempo gry.
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution