Pytanie o klub i lige

aquarius1978 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.04.2008, 14:37    Pytanie
Witam,
Mam dwie sprawy:
1.Gram w FM 2007 z polska 3 liga, mam juz rok 2034 i troszke znudzilo mi sie grac,aktualnymi klubami, chcialbym zmienic sobie nazwe jakiegos klubu na wlasna.
Z tego co sie zorientowalem to za pomoca zadnego edytora jest to niezmoliwe, ale np jakims HEX edytorem mozna zmienic rozne dane. Problem polega na tym, ze gdy zmieniam nazwe klubu w pliku z zapisem gry, to mimo wszystko po wczystaniu jej, pokazuje stara nazwe klubu, logika nakazuje by wszystkie zmiany czytal z pliku z zapisem gry...a mimo wszystko cos jest nie tak. Moze ktos sie bawil w taki sposob???

2. Probowalem zamienic ligi: Polska ( I,II, III liga ) z ligami francuskimi. Zamieniam kluby, ale pojawia sie problem z ligami juniorskimi, bo mimo, ze kluby zostaly zamienione to nadal kluby junorskie pozostaly w swoich ligach, czyli mimo ze polski klub przenioslem do francuskiej ligi, to juniorzy nadal figuruja w polskiej.
Moze ktos zamienial te ligi ze soba i jest w stanie mi pomoc.

Pozdrawiam.

Bartez Przodownik pracy

0
26.04.2008 19:47    #1
1.Możesz zmienić nazwę klubu na swoją i ponownie wczytać grę i będziesz miał zmienioną nazwę klubu, tylko pozostanie problem z miastem tego klubu, bo zostanie miasto klubu ze starą nazwą no i stadion tak samo, więc będziesz tak samo zmienić nazwę miasta i stadionu by ich nazwy dopasować do klubu z nową nazwą.

2.Nie bardzo czaję o co ci tu biega, może jakiś obrazek wklej.

aquarius1978 Partyzant

0
26.04.2008 20:41    #2
1.Wlasnie chodzi oto gdy w Hex edytorze zmienilem nazwe klubu na nowa po wczytaniu gry ciagle widnieje stara nazwa, nie wiem dlaczego. zmienilem wszystkie nazwy klubu w savie, a mimo to widnieje stara:(((((((((

2. Tzn chodzi mi oto, ze jesli zamienie np Legie z Lyonem, to zamiast Legii juniorow ktora powinna pojawic sie w lidze fracuskiej to widnieje ona nadal w lidze polskiej juniorow z druzynami typu np motor lublin, szczakowianka, podbeskidzie itp.

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.04.2008 20:48    #3
Odsyłam ciebie do FAQ. Jest tam obszernie opisane jak zmieniać nazwy klubów oraz zamieniać je.
Uderz na forum, a trolle się odezwą.

aquarius1978 Partyzant

0
26.04.2008 21:28    #4
A gdzie dokladnie tego szukac???

Figo1991 Młody aktywista

0
26.04.2008 21:41    #5
http://www.cmrev.com/sufler/faq.html

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 26.04.2008 o godz. 21:44

aquarius1978 Partyzant

0
26.04.2008 22:38    #6
Sorki Panowie, odsylacie do FAQ, byc moze jestm jestem jakis slepy czy nie wiem jakis uposledziony, ale ja nie widze tematu tam na ten temat. Zadaje pytanie, problem i chcialbym uzyskac odpowiedz, tylko tego oczekuje. Jesli ktos wie, ze taki temat jest w FAQ pod tematem taktyka czy jakims innym, to tak trudno napisac???????Byc moze jestescie inteligenti bardziej niz ja,ja jestem tylko prostym uzytkownikiem, ktory chce poznac odpowiedz.

ps. Panowie tylko bez obrazy, jestemy przeciez fanami pilki:)

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

0
27.04.2008 10:58    #7
Proszę oto żywcem wzięty tekst z FAQ:
[quote=FAQ]# Swap Teams
Komendy tej używamy do zamiany (dosłownie) dwóch klubów z różnych lig. Przykładowo linia:"SWAP_TEAMS" "Legia" "Celtic" sprawi, że Wojskowi będą grać w szkockiej Premier League, a Celtowie w Orange Ekstraklasie. Zamiast nazw klubów stosować ich numer ID (do podejrzenia w edytorze, FMM i samej grze po zaznaczeniu w opcjach "Pokazuj ID";)[/quote]
Aha zaraz pewnie padnie pytanie gdzie wkleić tą linię.Uprzedzam to pytanie wycinkiem z FAQ:
[quote=FAQ]Gdzie wgrać gotowe pliki?# Gra bez patcha: - edt należy wkleić do folderu : Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2008/data/db/edt- lnc do: Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2008/data/db/lnc# Gra z patchem (8.0.1):- edt wklejamy do: Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2008/data/uptades/uptade_801/db/801/edt- lnc do: Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2008/data/uptades/uptade_801/db/801/lnc# Gra z patchem (8.0.2) - edt i ddt wklejamy do: Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2008/data/uptades/uptade_802/db/802/edt - lnc do: Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2008/data/uptades/uptade_802/db/802/lnc[/quote]

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.04.2008 o godz. 11:02

Uderz na forum, a trolle się odezwą.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
27.04.2008 11:56    #8
Ale to było dobre: mam 2034 rok i trochę mi się znudziło... ;D

aquarius1978 Partyzant

0
27.04.2008 12:57    #9
hidalgo dzieki, za checi, ale nie do konca mi oto chodzilo, ze zmiana klubu.
Chodzilo mi by np zmienic nazwe Legia Warszawa np na Bayer Warszawa i to nie na poczatku gdy, bo to bez problemowo, tylko wlasnie na moim obecnm etapie gry, by nie zaczynac od nowa. I jak to robie w HEX edytorze to mimo, ze zmiany przyjmuje, zapisuje, to po wczytaniu tego sava, widnieje dalej stara nazwa.
Moze teraz to jest bardziej zrozumiale:)
Pozdrawiam

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.