[quote=Juvego1988]
Edyta podpowiada: w kontraktach zawodników mogą być premie za rozegrane mecze i bramki (i to prawdopodobnie jest wypłacane co miesiąc z podstawowymi pensjami). Może wystawiałeś ostatnio w składzie zawodników, którzy mają zapewnione najwyższe premie za udział w meczu ? Albo sporo bramek strzelali Ci, co wysokimi premiami są honorowani za to ?[/quote]
Tak dokładnie jest. od kilku lat rozgrywam regularnie, w każdej wersji fma, kilkanaście sezonów w Anglii i mam już opracowany, nazwijmy to, biznes plan. Gdy zaczynasz w niskiej lidze to w każdym sezonie, korzystaj z jaknajwiększej liczby wypożyczeń (4 długoterminowe, 2 krótkoterminowe, ze 2 z zagranicy itp.) wtedy, po pierwsze, nie płacisz wynagrodzenia tym piłkarzom, po drugie ich premie za występy są zazwyczaj niskie (jeśli w ogóle są uznawane na wypożyczeniu, bo nie jestem tego pewien), a a jeśli chodzi o transfery definitywne, to starałem się sprowadzać tylko piłkarzy z ogromnym potencjałem i absolutnie niezbędnych, zawsze z myślą o premierligue lub championship, zależy od prowadzonego klubu. Dopiero w najwyższej lidze, gdy dostajesz ogromne pieniądze za transmisje (50/60/70 mln euro) możesz spokojnie podpisywać wysoko premiowane kontrakty.
Jak chcesz podnieść obecny klub z długów, to awans do premiership i postaraj się nie obciążać budżetu płacowego wysokimi kontraktami, po sezonie w kasie klubu powinno przybyć od 10 do 20 mln euro, potem rozbudowa stadionu tj. jakieś 5 do 10 mln euro (u mnie zwiększenie o 7 tys krzesełek kosztowało 8,25 mln) i w kolejnym sezonie znów przybywa coraz więcej kaski. Dobry sposób też, to sprowadzanie młodych piłkarzy bez kontraktu i sprzedawanie ich po sezonie.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.03.2011 o godz. 09:20
Najnowsze posty