rosnące wynagrodzenia piłkarzy.

lubieplacki07 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.03.2011, 23:33    Pytanie
Witam!
gram aktualnie AFC Wimbledon , jestem już w 2 lidze.
Mój problem jest taki : z każdym miesiącem znacznie podwyższają sie wynagrodzenia piłkarzy. Co bardzo obciąża moje finanse. Mój budżet płacowy nie jest wykorzystywany nawet w połowie. Zawodnikom daję kontrakty tak małe jak sie tylko da . W czym leży problem ?

Juvego1988 Partyzant

0
05.03.2011 00:01    #1
Szczerze mówiąc ja spotkałem się z sytuacją, że po sezonie (czyli po roku a nie po miesiącu) wzrastało piłkarzom wynagrodzenie, było to spowodowane kontraktem (obiecanym podwyższaniem co roku o określony %, w przedziale 5%-25%) albo awansem klubu do wyższej ligi. Natomiast przy spadku z ligi sytuacja ulegała zmianie i zarobki powinny być automatycznie redukowane (tak wygląda w teorii bo w praktyce z żadnym prowadzonym klubem nie spadłem).

Edyta podpowiada: w kontraktach zawodników mogą być premie za rozegrane mecze i bramki (i to prawdopodobnie jest wypłacane co miesiąc z podstawowymi pensjami). Może wystawiałeś ostatnio w składzie zawodników, którzy mają zapewnione najwyższe premie za udział w meczu ? Albo sporo bramek strzelali Ci, co wysokimi premiami są honorowani za to ?

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.03.2011 o godz. 00:07

machaj88 Młody aktywista

0
05.03.2011 09:17    #2
[quote=Juvego1988]
Edyta podpowiada: w kontraktach zawodników mogą być premie za rozegrane mecze i bramki (i to prawdopodobnie jest wypłacane co miesiąc z podstawowymi pensjami). Może wystawiałeś ostatnio w składzie zawodników, którzy mają zapewnione najwyższe premie za udział w meczu ? Albo sporo bramek strzelali Ci, co wysokimi premiami są honorowani za to ?[/quote]
Tak dokładnie jest. od kilku lat rozgrywam regularnie, w każdej wersji fma, kilkanaście sezonów w Anglii i mam już opracowany, nazwijmy to, biznes plan. Gdy zaczynasz w niskiej lidze to w każdym sezonie, korzystaj z jaknajwiększej liczby wypożyczeń (4 długoterminowe, 2 krótkoterminowe, ze 2 z zagranicy itp.) wtedy, po pierwsze, nie płacisz wynagrodzenia tym piłkarzom, po drugie ich premie za występy są zazwyczaj niskie (jeśli w ogóle są uznawane na wypożyczeniu, bo nie jestem tego pewien), a a jeśli chodzi o transfery definitywne, to starałem się sprowadzać tylko piłkarzy z ogromnym potencjałem i absolutnie niezbędnych, zawsze z myślą o premierligue lub championship, zależy od prowadzonego klubu. Dopiero w najwyższej lidze, gdy dostajesz ogromne pieniądze za transmisje (50/60/70 mln euro) możesz spokojnie podpisywać wysoko premiowane kontrakty.

Jak chcesz podnieść obecny klub z długów, to awans do premiership i postaraj się nie obciążać budżetu płacowego wysokimi kontraktami, po sezonie w kasie klubu powinno przybyć od 10 do 20 mln euro, potem rozbudowa stadionu tj. jakieś 5 do 10 mln euro (u mnie zwiększenie o 7 tys krzesełek kosztowało 8,25 mln) i w kolejnym sezonie znów przybywa coraz więcej kaski. Dobry sposób też, to sprowadzanie młodych piłkarzy bez kontraktu i sprzedawanie ich po sezonie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.03.2011 o godz. 09:20

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.