Rozbudowa infrastruktury klubu

yayme Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.12.2011, 08:25    Pytanie
Mam do was pytanie - kiedy najlepiej prosić zarząd o rozbudowę szkółki treningowej czy bazy treningowej?

Zauważyłem, że najlepiej jest ich o to prosić pod koniec sezonu, ale nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie - chcę się więc upewnić.

Obecnie gram Villareal, koniec pierwszego sezonu, już w październiku przekonałem zarząd do rozbudowy szkółki, chwilę potem i bazy treningowej.

W czerwcu zarząd anulował obie budowy - i nie wiem dlaczego. Kondycja finansowa klubu jest dobra, moje wyniki o wiele lepsze, niż oczekiwane (b. pewna posada), budżet płac nie nadszarpnięty - 5 milionów funtów luzu. A teraz jestem w tyłku. Mam jedynie dobrą bazę treningową i zadawalające obiekty młodzieżowe - oznacza to sezon w plecy dla rozwoju mojego klubu i moich piłkarzy. Wielu z nich w dużej mierze się przez to zmarnuje. Da się coś z tym zrobić? Jakie są przyczyny?
Na nasze wspólne nieszczęście wracam na cmrev. Niedługo pojawią się pierwsze manifesty.

techniczny Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.12.2011 10:56    #1
miałem kiedyś podobnie. poprosiłem o rozbudowę obiektów młodzieżowych. zgodzili się. potem poprosiłem o rozbudowę bazy (ale obietky młodziezowe jeszcze nie zaczęły się budować, były w planowaniu). też się zgodzili. potem, gdy obiekty młodz. zaczęły się budować, a baza treningowa była w planach, pojechałem po bandzie i wymusiłem rozbudowę stadionu (a wiadomo, że to kosztuje kupę kasy). koniec końców bazę treningową i rozbudowę stadionu szlag trafił. wybudowali tylko obiekty młodzieżowe. ale można to zrozumieć. nie wszystko naraz. po etapie planowania może się okazać, że inwestycja jednak pochłonie zbyt dużo pieniędzy, więc niż mamy, nawet jeśli nam się wydaje, że mamy dużo.
więc generalnie polecam metodę małych kroków. a kiedy prosić? ja proszę co jakiś czas, oczywiście jeśli widzę, że coś kasy w budżecie jest, a drużyna robi postępy. akurat budowniczy aspekt gry jest moim zdaniem zrobiony bardzo dobrze.
obecnie prowadzę Vauxlhall Motors, gdzie 90% składu gra tylko za premie występowe, bez kontraktów. drużyny U-18 nie mam (znaczy same szaraki), klub jedzie ciągle na minusie, o jakimkolwiek kupowaniu piłkarzy można zapomnieć. tylko wolne transfery, a i to nie każdy chce grać bez kontraktu. cała baza mizerna. ale małymi kroczkami będę ją rozbudowywał, mam nadzieję. i aklurat w tym przypadku drużyna U-18 i obiekty młodzieżowe pójdą na sam koniec. najpierw trzeba się zająć bieżącymi problemami, czyli bazą treningową.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution