Rozgrywka przez internet - przyczyny lagów.

Chelsea_Londyn Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.08.2010, 15:17    Pytanie
Witam.
Jak mówi temat chciałbym się dowiedzieć co jest i co może być przyczyną lagów grając przez internet.

Ja osobiście mam dość słaby komputer i internet lecz serwer założyliśmy u kolegi który dysponuje całkiem niezłym łączem i procesorem.
Hoster oraz drugi z graczy nie mieli lagów a ja tak , profile zawodników , skład drużyn wszystko otwierało mi się dużo dłużej niż pozostałym.

Czy może to być wina mojego słabego łącza czy to zelży od hostera ??

I czy duża ilość ściągniętych dodatków może powodować lagi ??

Proszę o odpowiedź , z góry dziękuję . . . :)

szfedo Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.08.2010 17:12    #1
Oczywiście, że dodatki spowalniają FMa. Zważywszy na fakt, że masz słabego kompa, lepiej grać na szybszej goliźnie niż na zawalonej zdjęciami i logami zlagowanej grze. Przynajmniej takie jest moje odczucie :P jeśli chcesz żeby Ci gra chodziła szybciej, nie używaj Mozilli/Opery/Chrome/Czy czegoś innego, gadu itd. Możesz także dokupić więcej kości ramu. Powyłączaj wszelkie zbędne procesy w menedżerze zadań (oczywiście tylko te do których masz pewność).

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.