Różnice w ocenie scouta i asystenta

Brunhoso3115 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.05.2012, 02:20    Pytanie
Mam taki problem: gdy sprawdzam potencjalne wzmocnienie zawsze każe piłkarza ocenić i scoutowi i asystentowi. Problem w tym, że scout daje mu 2,5 gwiazdki potencjału, a asystent 5. Komu bardziej ufać? Od razu dodam, że obaj oceniają tak samo dobrze (13), ocena umiejętności również się nie różni.

Valdi91 Młody aktywista

0
06.05.2012 13:07    #1
Nie pamiętam za bardzo jak to było, ale chyba coś w ten deseń, że scout ocenia ogólne zdolności zawodnika, więc jeśli dał mu 2.5 gwiazdki to nic z niego nie będzie. Asystent natomiast ocenia go na tle Twojego zespołu, więc jeśli dał mu 5 gwiazdek, to znaczy, że byłby on w Twoim team'ie wielką gwiazdą. Nie wiem czemu natomiast -jest tak, że czasem zawodnikom mającym większość atrybutów na poziomie 7-9 dają po 4-5 gwiazdek, a innym, z jakby się mogło wydawać statami o niebo lepszymi 13-15 dają 2.5... Także mówię, nie wiem, czy czasem czegoś nie pomieszałem, coś mi tam świta ale nie wiem za bardzo gdzie, możliwe, że pomyliłem ocenę scout'a z oceną asystenta. Więc lepiej poczekaj, aż ktoś potwierdzi lub zaprzeczy mojej wersji, bo sam nie jestem pewien. Chociaż możesz zweryfikować sam - jeśli prowadzisz słaby klub z cienkimi kopaczami, scout Ci mówi, że ten grajek to dno, a asystent, że byłby u Ciebie gwiazdą, to to może się zgadzać. Mimo iż w kategorii talentu czy potencjału nie jest zbyt wybitny, w słabym klubie i lidze poradzi sobie bez problemów. A jeśli jest na odwrót - prowadzisz mocny klub, przy takim raporcie scout'a i asystenta, to coś się tu nie zgadza... Dlatego lepiej poczekaj jeszcze na wypowiedź bardziej doświadczonego gracza :)

buczek93 Młody aktywista

0
06.05.2012 14:20    #2
Ja natomiast uważam, że skauci sugerują się jeszcze renomą klubu w którym gra dany zawodnik. Prosty przykład - chciałem ściągnąć murzynka z Zimbabwe, PA190, no cud miód orzeszki. Ale że grał w Sundows, to i asystent i scout dali mu po 3 gwiazdki w potencjalnych umiejętnościach (na 4 wyceniają 32-letniego Kompanego, który ma CA 177). Po tym jak zawodnik trafił do Nautico w Brazylii zbili ocenę do 2 gwiazdek, pomimo faktu, że CA w okolicach 160 a PA wciąż 190. Z drugiej strony zawodnik z takiego Evertonu (PA 160, CA 120-140) dostaje prawie zawsze z marszu 3 gwiazdki, jeśli tylko gra w zespole regularnie (i to bez względu na oceny). Komputer stawia na graczy grających regularnie a nie liczy się raczej z ich poziomem sportowym. Najlepiej jest sprawdzić to samemu albo zewnętrznym programem.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution