Rozwój klubu w FM08

Evening Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.04.2008, 15:41    Pytanie
1. Gram Doncaster. Wprowadziłem ten klub z 3 do 2 ligi angielskiej i już drugi sezon ocieram się o awans do pierwszej. Na mecze przychodzi komplet kibiców(ok. 15000), finanse też są całkiem niezłe bo 19 mln E na koncie a reputacja z regionalnej wzrosła na krajową. Kiedy proszę zarząd o rozbudowę stadionu to odpowiadają mi, że nie wymaga on rozbudowy. Jakie warunki muszę spełnić jeszcze aby doczekać się powiekszenia stadionu lub wybudowania nowego? Czy na odmowę może mieć wpływ to, że obecny stadion jest nowiuśki bo zbudowany w 2006 roku i kiedy najlepiej prosić o jego rozbudowę?
Proszę o odpowiedź bo zastanawiam się czy wykorzystać budżet transferowy do kupna graczy czy oszczędzać na inwestycję w infrastrukturę.

2. Słyszałem, że podobno jest taka możliwość, że jakiś bogaty inwestor może chcieć zasponsorować nasz klub. Czy to mozliwe i jak to wygląda w praktyce (co sprawia, że może się zainteresować naszym klubem i czy stawia jakieś dodatkowe wymagania)?

3. Czy niezadowolenie z intensywności treningu przekłada się na spadek atrybutów zawodnika?

4. Jaką mój klub musi mieć reputację, żeby nawiazać współpracę dot. korzyści majątkowych?

Arko Młody aktywista

0
14.04.2008 16:08    #1
Stadion masz nowy więc za szybko go Ci nie rozbudują tym bardziej, że komplet przychodzi i odmówili. Jakie czynniki wpływają na współprac ze sponsorem nie wiem, pewnie jak awansujesz do 1 ligi ktoś się zainteresuje. Nie wiem czy to jest regułą, ale u mnie atrybuty spadały w wypadku niezadowolenia, ale nie u wszystkich zawodników. Reputacja nie może być duża, bo wtedy się zarząd nie zgodzi. Musisz wejść w siedzibę zarządu i poprosić o klub patronacki, za kilka tygodni dostaniesz listę klubów, które chcą z tobą nawiązać współpracę

Użytkownik uznał post za pomocny

Bartez Przodownik pracy

0
14.04.2008 16:11    #2
1. Pierwszy warunek do rozbudowy już spełniasz, czyli stadion jest wypełniony w min. 90%. być może niedawna wybudowa nowego stadionu może mieć wpływ. Ale jeśli awansujesz do wyższej ligi zarząd prawdopodobnie zgodzi się na powiększenie pojemności.

2.Jak dla mnie jest to sprawa losowa,jest to związane z zaufaniem u zarządu i wsród fanów.Jeśli chcesz by w twoim klubie doszło do zmiany prezesa to w edytorze wejdź w profil tego prezesa i w zakładce Non player data w Board confidence ustaw obie pozycje na 1.

3. może się przekładać bo zawodnik może się nie przykładać do treningów, ale nie musi.

4.W lidze polskiej wystarczy że będzie miał krająwą czyli na poziomie 6000 z pozycji edytora.

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
14.04.2008 16:52    #3
1. Jak pisali koledzy: warunki masz spełnione (finanse, frekwencja) tak więc możesz pooczekać ;) Jednak na pytanie: Kiedy najlepiej prosić - poczekaj, najlepiej nie stosuj do zarządu większej ilości próśb, bo po jakimś czasie z zasady odrzucą wszystkie (ew. zatwierdzą dt. klubu filii). Z całą pewnością duże szanse będą po awansie do pierwszej ligi, więc proś zaraz po awansie, a lepiej po kilku pierwszych meczach w pierwzej lidze (ażeby komplety w tej lidze też były). Na razie rób transfery, bo priorytetem jednak będzie ta 1. liga (ew. późniejsze utrzymanie), jednak nie szastaj pieniędzmi, bo i na stadion się przydadzą.

2. Zapewne chodzi o sponsoring (bo innej sytuacji ze sponsorowaniem nie spotkałem) z zakładki finanse. Firma X po zakończeniu kontraktu z firmą Y (lu również X) daje propozycję (oczywiście im większe sukcesy tym więszką). Jeśli trafisz na większego inwestora - twoje szczęście.

3. Tu jednak się z przedmówcą nie zgodzę, bo w moim przekonaniu jeśli atrybuty będą spadać, to z przemęczenia, nie z małej chęci do treningu. Oczywiście ciężki trening + dobre rozmowy motywujące robią dużo dobrego, jednak to słaba motywacja, nie ciężkość treningu odpowiada za to, czy piłkarz trenuje z pełnym zaangażowaniem czy nie. Jednak atrybuty mogą spadać z przemęczenia, ew. te atrybuty, które ćwiczysz w mniejszym stopniu (bo wszystkiego w treningu zaznaczyć się nie da) :P

4. Grając w 2. lidze jeszcze możesz znaleść klub patronacki (skoro w 1. lidze polskiej się da?), jednak później to tylko ty możesz płacić (filia). Lepiej proś o patronat teraz, bo po awansie ciężko będzie w ten sposób zarobić. Mimo wszystko korzyści finansowe są z tej współpracy znikome i sytuacji w klubie znacząco nie zmienią. Dla mnie osobiście większą korzyścią jest wypożyczanie zawodników z rezerw klubu patronackiego.
Prosisz albo w Siedzibie Zarządu, albo wchodząc w zakładkę Kluby Filialne kliknij Szukanie Klubu Patronackiego czy Klub Patronacki (coś w ten deseń).

Evening Młody aktywista

0
14.04.2008 17:15    #4
Ciekawe odpowiedzi, ale w pytaniu czwartym chodzi mi o to, żeby to mój klub czerpał korzyści finansowe ze sprzedaży gadżetów przy współpracy z klubami japońskimi, chińskimi i amerykańskimi i chodzi o to, czy muszę mieć reputację kontynentalną żeby zostać patronem jednego z takich klubów

Bartez Przodownik pracy

0
14.04.2008 18:50    #5
Co do ostatniego pytania to tak jak pisałem, reputacja krajowa wystarczy.

longer91 Młody aktywista

0
14.04.2008 19:03    #6
Jesli chodzi o rozbudowe stadionu to glownym powodem odmowy jest moim zdaniem 2 liga.Nowy stadion nie ma nic do tego. Ja grajac Arsenalem juz w 1 sezonie dostalem zgode na rzbudowe stadionu (Emirates stadion jest nowiusienki). Twoj stadion jest wystarczajacy jak na 2 lige wiec zarzad odmawia. Jak bedziesz w 1 lidze od razu dadza ci zgode.

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
14.04.2008 20:09    #7
[quote=Evening]nawiazać współpracę dot. korzyści majątkowych?[/quote]
Mogłeś się wyrazić trochę precyzyjniej, pisząc o współpracy z korzyścią majątkową jednoznacznie dajesz do zrozumienia, że chcesz zarobić na klubie patronackim.
[quote=Evening] mój klub czerpał korzyści finansowe ze sprzedaży gadżetów przy współpracy z klubami japońskimi, chińskimi i amerykańskimi[/quote]
Nie wydaje mi się, żeby posiadanie klubu filialnego poza Europą zwiększało sprzedaż gadżetów. Warto się skupić na własnych kibicach, bo 2. liga angielska chyba nie przyciągnie zbyt dużo Japończyków.
[quote=longer91]Jesli chodzi o rozbudowe stadionu to glownym powodem odmowy jest moim zdaniem 2 liga.Nowy stadion nie ma nic do tego.[/quote]
Też właśnie powiedziałem, żebyś awansował. :P
Teraz można tylko życzyć powodzenia!

kroczek14 Partyzant

0
14.04.2008 20:18    #8
Witam!!! Gram sobie już dość długo klubem Nottingham Forest z 3 ligi angielskiej. Mam sezon 2013/2014 i jestem na pierwszym miejscu w 1 lidze angielskiej, w tamtym sezonie byłem na 2... I mam takie pytanie, dlaczego burmistrz miasta nie chce się zgodzić na rozbudowę mojego stadionu??? Zarząd się zgadza, mam potrzebne środki a już od 3 sezonów nie mogę rozbudować stadionu i przez to tracę dużą kasę :/ Co zrobić żeby rozbudować ten stadion??? Jeśli wiecie pomóżcie!!!

Bartez Przodownik pracy

0
14.04.2008 20:46    #9
W tym wypadku pomoże jedynie edytor FMM, albo możesz poczekać aż zarząd łaskawie wybuduje nowy stadion, lub burmistrz wyda zgodę, w co wątpię, ponieważ np. plan zagospodarowania przestrzennego lub coś w tym stylu nie pozwala na jego rozbudowę.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution