Rozwój piłkarza

Mirkowski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.04.2011, 11:42    Pytanie
Witam mam pytanie poza bazą treningową, tugami, trenerami, co może jeszcze wpływać na rozwój piłkarza? Np. jeżeli bym grał np. United i kupiłbym młodzika z polskiej ligi np. nowo dodany do talentów Miłosz Przybecki który PA ma 111 to rozwinąłby się jakoś konkretnie ten chłopak? i oczywiście doradźcie jakiego NAJLEPIEJ TUG'a treningowe stosować. :)

Mirkowski Partyzant

0
10.04.2011 10:18    #10
[quote=dybciox]Ta różnica w ocenie Twojego scouta wynika z różnych atrybutów mających wpływ na szybkość nauki grajka. Jeżeli ten ma wysoką determinację, jest ambitny szybciej (ma większe szanse) osiągnie PA, natomiast jeśli nie jest ambitny i zdeterminowany to będzie się rozwijał wolniej i może nie osiągnąć PA. Scout analizuje też właśnie takie atrybuty.[/quote]
aha czyli też zależy od danego zawodnika determinacji i ambicji ale jeżeli on ma na poziomie 10 deter. i amb 10 to czy coś z niego bd, nie można oczekiwać od kogoś młodego że 20 bd miał to i to gdy ma 15 czy 16lat

dybciox Partyzant

0
10.04.2011 13:37    #11
Coś może być.
Jeśli chcesz, możesz zobaczyć jak się prawdopodobnie rozwinie za pomocą Genie Scout (w profilu zawodnika jest opcja "Show future atributes" czy "Pokaż potencjalne statystyki" albo jakoś tak).

Jeśli nie chcesz korzystać z Genie Scout, sprawdzaj oceny trenerów (najlepiej tego z najlepszą oceną potencjału).

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.04.2011 14:36    #12
Ja na przykład ostatni zauważyłem, że moim piłkarzom rosną nie te atrybuty co potrzeba. Normalnie śmiech na sali, Neymar z treningiem defensywnym na 7 jednostek, a rośnie mu krycie. Tak samo ostatnio M' Vili urosło wykańczanie akcji (def. pom.). I co tu zrobić żeby pomocnikom rosła technika, napastnikom wykańczanie akcji, a defensorom odbiór (przykładowo)? Skoro mimo treningu rosną niepotrzebne atrybuty?
Darkness... for me is where I shine

Mirkowski Partyzant

0
14.04.2011 17:56    #13
dobra może tak, na rozwój piłkarza to co się składa jakby ktoś mógł od pauz wypisać mi ładnie bym mógł być wyedukowany lepiej o FMie :)

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.04.2011 18:20    #14
1. Reżim treningowy
2. Baza treningowa
3. Występy w meczach- im więcej tym lepiej, ale trzeba uważać żeby go nie przemęczyć i by nie złapał kontuzji
4. Czas- z czasem każdemu młodemu zawodnikowi kilka atrybutów urośnie, nawet jeśli nie będzie wiele grał
5. Mentor- nauczy ulubionych zagrań i przekaże część atrybutów mentalnych
6. Atrybuty jawne i ukryte- determinacja, pracowitość itd.
7. Szczęście- w dwóch identycznych karierach zawodnik może się róznie rozwinąć

Jeśli coś pominąłem, to dopiszcie:)
Darkness... for me is where I shine

szycha333 Partyzant

0
15.04.2011 11:48    #15
Istnieje wersja reżimów tuga do FM 2011 bo nie mogę znaleźć. Jak by co to proszę o link

dybciox Partyzant

0
15.04.2011 12:05    #16
http://fm-ra(...)ger.html

'Senior Schedules' i 'Youth Schedules' to odpowiednio treningi dla zawodowych piłkarzy i dla juniorów.

// Edytowano 6 razy, ostatni raz 15.04.2011 o godz. 19:25

Mirkowski Partyzant

0
16.04.2011 09:31    #17
[quote=dybciox]http://fm-ramblings.blogspot.com/2010/11/tugs-training-for-fm11-football-manager.html

'Senior Schedules' i 'Youth Schedules' to odpowiednio treningi dla zawodowych piłkarzy i dla juniorów.[/quote]
tylko że chyba w tym trzeba bd zmniejszyć obciążenie treningowe bo w "raportach" jakby będzie się pokazywało że zawodnik nie jest zadowolony z obciążenia treningowego

Abdulinho17 Młody aktywista

0
16.04.2011 11:32    #18
no to chyba u Ciebie. Ja nawet podniosłem troche jeszcze i piłkarze są bardzo zadowoleni z obciążeń treningowych. Kwestia trenerów raczej.
Visca el Barça !

Het-Kacper Partyzant

0
17.04.2011 13:45    #19
a ja właśnie a propos rozwoju zawodników mam pytanie, dlaczego moi młodzi, perspektywiczni zawodnicy tak słabo się rozwijają? Dlaczego nie jest tak jak np.: u Klicha w karierze Craxy Fan'a? Może trening(przerobiony jeden ze ściągniętych) jest zły? Jeśli możecie dajcie wskazówki jak ułożyć dobry reżim, bo w Jagiellonii jest wiele klejnotów wartych oszlifowania, a najwidoczniej tego nie potrafię.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.