Ruszają się jak muchy w smole - jak to zmienić?

techniczny Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.02.2011, 09:26    Pytanie
Na początku się pochwalę - wprowadziłem Wisłę Puławy z 3 ligi do ekstraklasy w najkrótszym możliwym czasie. W pierwszym sezonie w najwyższej lidze zająłem dobre 7 miejsce. Zawodnicy grali z dużym zaangażowaniem, nie odpuszczali, wkładali mnóstwo serca w grę, toteż nie byłem zły, gdy przegrywali, bo zwyczajnie brakło umiejętności. Nadszedł drugi sezon, pozbyłem się co słabszych zawodników, sprowadziłem lepszych, doświadczonych nie tylko w ekstraklasie ale i w reprezentacji, przeszperałem Afrykę by wyłowić jakieś perełki. I co się dzieje? Zawodnicy ruszają się jakby mieli po 80 lat. Do piłki sobie truchtają, nie chce im się nogi wystawić by zgarnąć piłkę turlającą suię metr od nich, totalna załamka. Podają wprost pod nogi przeciwnika, grają zupełnie bez ładu i składu, na zasadzie "kopnij i biegnij". A w zeszłym sezonie było naprawdę nieźle. Sęk w tym, że umiejętności mają, tylko jakby im się nie chciało, mimo że według mnie, okres przygotowawczy przepracowaliśmy dobrze. Nowi zawodnicy w poprzednich klubach grali na niezłym poziomie. Sprowadziłem napastnika, który w meczach przeciwko mojemu klubowi walił bramy na zawołanie, a u mnie z 5 metrów wywala piłkę poza stadion.
Moje pytanie - co tu zmieniać by im się zaczęło chcieć? Nic mnie tak nie denerwuje w FM jak flegmatyzm zawodników. Mogą przegrać nawet 0:5, ale po walce.
Dodam jeszcze, że trening siłowy mam na poziomie 4 gwiazdek, odpowiada za niego 2 trenerów. Okres przygotowawczy - przez jakieś 2 tygodnie trening siłowy mocny, potem stopniowo zmiejszany na rzecz treningu taktycznego, technicznego itp, aż na początek sezonu trening siłowy na poziomie najmniejszym średnim, więc zmęczeni nie są.

//Edytowano 4 razy, ostatni raz 23.02.2011, 09:30

0
24.02.2011 08:55    #10
Dzięki za wszystkie rady. po 10 kolejkach jestem na 10 miejscu. spodziewałem się lepszego rezultatu, ale przynajmniej dobrze że nie jestem w strefie spadkowej. grajki coś tam ugrywają jak im się zachce, ale zazwyczaj po jednym dobrym meczu, np. zbombardowanie Wisły Kraków 5:3, przychodzą 2 fatalne występy i przegrywają 0:3 z ogórami. Problem stary jak świat, wiem, i ilu FM-maniaków, tyle rad. Trzeba będzie chyba z niektorymi kopaczami się pożegnać w przerwie zimowej, bo jak im się nie chce, to droga wolna, a tak ich urządzę, że będę wybierał tylko oferty z niższych lig, najlepiej czwartej :D Bo nadal mam cichą nadzieję na grę w Lidze Europy.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 24.02.2011 o godz. 08:55

Guezmir Młody aktywista

0
24.02.2011 12:14    #11
Gra daje handicap druzynom o nizszej reputacji, zeby stawialy wiekszy opor. Problem w tym ze czesto radza sobie az za dobrze.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Magicc Ekspert

0
24.02.2011 15:00    #12
Za taki opór to ja dziękuję. Jakby Francja dostała taki handicap podczas drugiej światowej to by nie tylko zatrzymali Trzecią Rzeszę, ale jeszcze Moskwę zdobyli...:|

Techniczny- pozbycie się gwiazdek to też nie zawsze dobre wyjście, ale zwykle poprawia samopoczucie:) Ja niestety takiego luksusu nie mam- 0 na transfery, 75 tys. na wynagrodzenia... W drugiej klasie rozgrywkowej w Anglii!

0
24.02.2011 15:12    #13
@ Magicc
200 tys. na transfery, 155 tys. na wynagrodzenia. no niestety za taką kasę to ja też nikogo sensownego nie kupię. owszem, mogę wydać całe 2 stówy na jednego w miarę dobrego jak na polskie warunki grajka, ale grać to on u mnie nie zechce, a jeśli zechce to zażąda taką kwotę, że musiałbym wywalić z 10 zawodników ;) pozostaje szukać piłkarzy z kartą na ręku.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.