Rzuty rożne - optymalne ustawienie

Akontipus Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.03.2012, 19:54    Pytanie
Rzuty rożne to istotna część futbolu i oczywiście FMa. Moje drużyny raz strzelają z rzutów rożnych po 15-20 bramek w sezonie a innym razem 5-8. Dlatego byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedzi.
Żeby oszczędzić komuś pisania pokrótce opisze co wiem na ten temat.

Od mniej-więcej dwóch Fmow gram z jednej strony rzuty rożne "na dalszy słupek" (piłka dochodząca) a z drugiej "krótkie rozegranie".

W "NDS" konczącym jest oczywiście ktoś z największą skocznością, główkowaniem a także opanowaniem i grą bez piłki.

Przy krótkim rozegraniu piłkę dostaje zazwyczaj zawodnik z wysoką sumą skilli takich jak kreatywność, podanie, decyzja, dośrodkowanie i także drybling.

Skoczni dobrze, grający głową zawodnicy atakują dalszy i bliższy słupek a także przeszkadzają bramkarzowi. Przed polem karnym stoi ktoś z dobrym strzałem z dystansu i przyjęciem piłki (choć przyda się też siła fizyczna i defensywne atrybuty by zamknąć kontratak już w pierwszej fazie). Boczni obrońcy, którzy u mnie są zazwyczaj karłami lecz z dynamitem w nogach, są cofnięci do obrony.
Tak wygląda w skrócie mój "master plan" na rzuty rożne. Jednak mam spore wątpliwości co do "near post flick on", "atak z głębi pola" i czy w ogóle warto ustawiać kogoś na krótkim słupku. Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję. PZDR

Akontipus Partyzant

0
09.03.2012 23:15    #1
Fiu fiu ale się narodziło tych porad...

wujekzdzicho Młody aktywista

0
10.03.2012 00:59    #2
Ja ostatnio dałem, że Arteta wrzuca dochodzące do Van Persiego na krótki słupek. Strzela aż miło. Strona jest ostatnio przeraźliwie pusta. Wszyscy czekają na urodziny.

loswariatos Młody aktywista

0
10.03.2012 09:53    #3
Ilu graczy tyle teorii ;) Skoro udaje Ci się strzelać po 15-20 bramek z rożnych w sezonie to znaczy, że wszystko gra
meglio fascista che frocio

Akontipus Partyzant

0
10.03.2012 11:42    #4
[quote=loswariatos]Ilu graczy tyle teorii ;) Skoro udaje Ci się strzelać po 15-20 bramek z rożnych w sezonie to znaczy, że wszystko gra[/quote]

Tak ale w następnym sezonie juz tylko 5 mimo, że po wielkiej suszy pozmienialem parę rzeczy a i tak cigale ona trwa.

Falcon Przodownik pracy

0
10.03.2012 11:48    #5
Zawsze możesz spróbować tego.
http://www.cmrev(...)zny.html

Dotyczy 11 ale być może w 12 też się sprawdzi.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Akontipus Partyzant

0
10.03.2012 12:50    #6
Dzieki, szczególnie typ zawodnika w "nabieg na długi słupek" mnie zaskoczyl.

loswariatos Młody aktywista

0
10.03.2012 18:29    #7
[quote2=Akontipus]Tak ale w następnym sezonie juz tylko 5 mimo, że po wielkiej suszy pozmienialem parę rzeczy a i tak cigale ona trwa.
[/quote2]

Raz napastnik strzeli hattricka a za drugim razem nie trafi z 5 metrów. Element losowy...
meglio fascista che frocio

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution