Ścisłe krycie - GussChelsea

Brunix Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.06.2009, 22:50    Pytanie
Mam pytanie dotyczące taktyki obronnej. Chciałbym, by moja drużyna, gdy się broni, gęsto i ściśle kryła zawodników przeciwnika - mniej więcej tak jak w pierwszym meczu Barcelona vs. Chelsea. Próbowałem już wielu sposobów, takich jak zaznaczenie ścisłego krycia, pressing na maxa, linia obronna i cofnięta, i wysunięta, z nastawieniem też "kombinowałem", lecz nie mogę znaleźć złotego środka. Może któryś z was wie, jak temu zaradzić i skrócić moje męki?
Z góry dzięki.

PS. Aha, i jeszcze jedno. Jak to się dzieje, że napastnicy takiej klasy jak Robinho, van Nistelrooy czy Baptista nie potrafią strzelić ani jednego gola z sytuacji sam na sam z bramkarzem? Już nie będę wspominać, że przeciwnik miał jedną i strzelił gola Casillasowi...

devil11 Przodownik pracy

0
01.06.2009 22:55    #1
Może spróbuj w ekranie taktycznym tuż przed meczem ustawić indywidualne krycie zawodników i w dodatku spróbuj zagęścić środek pola, może wtedy Twój przeciwnik nie zdoła się rozkręcić. A co do tego pytania o akcje sam na sam to nic dziwnego. W fmi-ie takie sytuacje się zdarzają, ale czasami też jest tak, że to Twój zespół odda jedne strzał na bramkę a przeciwnik 15 strzałów i wygrasz mecz 1:0 :d

goferzo Młody aktywista

0
02.06.2009 02:09    #2
Twoi napastnicy mogą mieć za wysoką/za niską swobodę taktyczną w porównaniu do ich atrybutów - za wysoka sprawia, że lubią 'przekombinować', a za niska owocuje strzałami prosto w bramkarza.

pierdutka Przodownik pracy

0
02.06.2009 06:35    #3
[quote=Brunix]Mam pytanie dotyczące taktyki obronnej. Chciałbym, by moja drużyna, gdy się broni, gęsto i ściśle kryła zawodników przeciwnika - mniej więcej tak jak w pierwszym meczu Barcelona vs. Chelsea. Próbowałem już wielu sposobów, takich jak zaznaczenie ścisłego krycia, pressing na maxa, linia obronna i cofnięta, i wysunięta, z nastawieniem też "kombinowałem", lecz nie mogę znaleźć złotego środka. Może któryś z was wie, jak temu zaradzić i skrócić moje męki?
Z góry dzięki.

PS. Aha, i jeszcze jedno. Jak to się dzieje, że napastnicy takiej klasy jak Robinho, van Nistelrooy czy Baptista nie potrafią strzelić ani jednego gola z sytuacji sam na sam z bramkarzem? Już nie będę wspominać, że przeciwnik miał jedną i strzelił gola Casillasowi...[/quote]

Co do drugiego, to myślę, że jest to spowodowane albo brakiem łatki 8.02, albo słabymi poleceniami taktycznymi dla napastników.

bsyrek Partyzant

0
30.07.2009 13:11    #4
a ja mam pytanie czy ścisłe krycie zaznaczać tylko dla obrońców i pomocników a np napastnikom i skrzydłowym wyłączyć czy całej drużynie ?? bo aktualnie mam ścisłe krycie zaznaczone, plus strefowe, lekko wysunięta l.obrony i pułapki ofsajdowe i jako tako idzie choć ponoć zawsze może być lepiej

majster0078 Partyzant

0
31.07.2009 01:28    #5
wszystko zależy od taktyki, od przeciwnika, od jego tasy, od boiska itp. :] np. jeżeli grasz skrzydłami na dość szerokim boisku możesz włączyć ścisłe krycie środkowym pomocnikom ( wraz z wszystkimi obrońcami) i rządzisz chyba że jesteś np. zagłębiem lubin i grasz z lazio, milanem , czy realem, wtedy ścisłe krycie nic nie da, bo będą Ci się urywali ofensywni gracze przeciwnej drużyny dzięki wysokim atrybutom ... odsyłam do zaawansowanej szkoły taktycznej Piotra Sebastiana, dużo idzie się dowiedziec

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution