Scout

Rossoneri1997 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.04.2012, 20:18    Pytanie
Prowadzę Polonię Bytom. Wyznaczyłem scouta, który ma dobre atrybuty oceny gracza, do tego, aby scoutował mi najbliższego rywala. On cały czas mówi, żeby skupić się na przygotowaniach ofensywnych w treningu przedmeczowym. Czy jeśli scout ma takie zadanie to potrzebne są mu jeszcze jakieś atrybuty? np. Wiedza taktyczna?

repus Młody aktywista

0
02.04.2012 18:46    #1
jeszcze kierowanie zespołem
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Rossoneri1997 Partyzant

0
02.04.2012 19:32    #2
[quote="repus"]jeszcze kierowanie zespołem[/quote]
Czyli potrzebne jest kierowanie zespołem, wiedza taktyczna, ocena zawodnika i determinacja, tak? czy to wszystko?

loswariatos Młody aktywista

0
02.04.2012 20:20    #3
Do czego scoutowi potrzebne 'kierowanie zespołem' ?
meglio fascista che frocio

repus Młody aktywista

0
02.04.2012 20:56    #4
Wg mnie tylko jeden skaut powinien mieć kierowanie zespołem na wysokim poziome. Ten który będzie skautował drużynę przeciwnika. Po to mu kierowanie zespołem by mógł ustalić gdzie najprawdopodobniej i jacy zawodnicy przeciwnika wystąpią co znacznie mu ułatwi dawanie raportu typu :powinniśmy zagrać ofensywnie"
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

loswariatos Młody aktywista

0
04.04.2012 12:24    #5
Moim zdaniem to scout swoje przemyślenia opiera wyłącznie na gwiazdkach z raportu i analizie bramek/asyst. Jeśli np. pomocnicy i napastnicy rywala są oceniani na poziomie 4 gwiazdek a obrońcy na 3-3,5 to wtedy mówi o tym, że najsłabszą formacją przeciwnika jest linia obrony. Jeżeli przeciwnik ma sporo asyst z SFG to zaleca zwiększenie nacisku na defensywne stałe fragmenty. Kierowanie zespołem moim zdaniem nie ma tu nic do rzeczy.
meglio fascista che frocio

techniczny Młody aktywista

0
04.04.2012 14:40    #6
a ja mam te raporty skauta w głębokim poważaniu. wielokrotnie okazywało się, że gadał głupoty. to ja już wolę przegrać bo sam coś źle ustawiłem, niż potem pluć sobie w brodę, że mogłem się go nie posłuchać :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.