Skauting młodieży

Marian B Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.05.2011, 09:12    Pytanie
Wogóle nie zwracałem na tą rubrykę w informacjach o klubie (myślałem że jest powiązana ze skautami a ich nie używam bo działam na Genie) ale przy szkółce młodzieżowej + akademii na poziomie 20pkt od 4lat nie ma wychowanka z PA minimum 150. Czy cecha skauting młodzieży jest najważniejsza aby pojawiali się zdolni wychowankowie? Jeśli tak to w jaki sposób zwiększyć jej wartość nie używając edytora. Nie piszcie tylko że poprzez zatrudnienie dobrych skoutów. Przeanalizowałem największe kluby Brazyli skąd pojawia się najwięcej talentów a skoutów nie mają wogóle a wartość skautingu młodzież od 17 w gorę.

kabaruto Partyzant

0
03.05.2011 10:51    #1
Siatka wyszukiwania juniorów-PA
Szkółka juniorów-CA i troszkę na też ponoc wpływ na PA ale niewielki
Akademia piłkarska-podnosi poczatkowe CA zawodnika o 10%

Ogólnie z moich testów wynika że polskie kluby które mają siatke na 20 (zmienione w edytorze) i tak generują gorsze talenty niż brazylia. Zależy to też od reputacji klubu. I tutaj pytanie czy może zależeć też od tego reputacja ligi?

Marian B Partyzant

0
03.05.2011 11:37    #2
Nie uważam aby reputacja ligi miała wpływ na PA młodych (Hiszpania ma o wiele lepszą ligę niż Brazylia a talentów nie więcej). Zaczynam właśnie ligę Polską i zmieniłem wszystkim klubom polskim szkółkę, akademię, bazę, siatkę na 20. Zobaczymy...

dr taktyka Młody aktywista

0
03.05.2011 12:06    #3
Nie wiem jak to jest w FM 2011, ale w poprzedniej wersji zaobserwowałem, że na jakość juniorów ma również wpływ sztab... i tu nie chodzi o ilość gwiazdek, ale o PA czy też CA sztabu. Im wyższa średnia PA sztabu tym lepsi juniorzy się pojawiać powinni... taka luźna teoria :) Oczywiście akademia i te wszystkie inne rzeczy mają dodatkowy wpływ.
Zazwyczaj juniorzy po pojawieniu się w klubie mają jakichś trenerów w ulubionych to tak jakby przejmują ich cechy, np. PA.

Pozdrawiam

szfedo Przodownik pracy

0
03.05.2011 13:26    #4
Ja tam nigdy nie miałem zajebistego juniora ze szkółki, czy to Barceloną czy Southportem. Nie wiem może to ja mam pecha :P bo przecież ile newgenów się rodzi za granicą i muszę je potem ściągać za ciężkie pieniądze :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution