Słaba druga część sezonu

dexterus Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.12.2011, 23:00    Pytanie
Witam, gram sobie w Serie B Hellas Verona. Po ponad połowie sezonu zajmuje wysokie 2. miejsce mimo prognozowanej walki o utrzymanie (po raz drugi, tak jak w poprzednim sezonie). I nagle pojawia sie problem - moi pilkarze zaczynaja przegrywac wszystko jak leci, go beznadziejnej grze, masa goli oczywiscie z roznych.. Nie ważne z jaka drużyną gram i gdzie bo i tak przegrywam wszystko jak leci - np ostatni mecz z przeciętnym Bari 0-5 kompletnie bez walki? Jak mam sobie z tym poradzić? Uwielbiam tą gre ale aż mi sie odechciewa jak widze takie dno w wykonaniu moich grajków...

jacekzielinski Partyzant

0
14.12.2011 23:16    #1
Nie ma chyba złotej recepty na wygrywanie wszystkiego jak leci. Ta gra to nie GTA czy FIFA gdzie wszystko zalezy od szybkosci stukania w klawisze. Z tego co piszesz wynikaloby, ze lubisz ta gre tylko kiedy sie wszystko udaje.
Ale do rzeczy. Przyczyn slabej formy moze byc wiele. Przepracowales nalezycie przerwe miedzy rundami? Atmosfera w druzynie jest dobra? Jakies niesnaski pomiedzy pilkarzami? Masz przygotowane 3 taktyki na rozne warianty pogodowe/rywala? Skup sie w treningu przedmeczowym na ustawieniach przy defensywnych stalych fragmentach skoro tracisz duzo bramek po rzutach roznych. Uzyj kreatora i zastanow sie czy na pewno twoi gracze sa odpowiednio ustawieni przy defensywnych rzutach roznych i wolnych bo to nie jest normalne zeby caly czas w ten sam sposob tracic bramki i nic z tym nie zrobic. Po za tym na prawde tworcy dali tyle udogodnien ze na prawde nic tylko wygrywac. Warto stosowac rotacje i jesli z pozoru dobry grajek jest w slabej formie sadzac na lawie albo do rezerw, a wpuszczac mlodych/rezerwowych w formie - prawdziwe cuda sie dzieja czasem. Powodzenia.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 14.12.2011 o godz. 23:23

Użytkownik uznał post za pomocny

dexterus Partyzant

0
14.12.2011 23:26    #2
Dzięki za wskazówki, musze dopracować taktyki no i ogarnąć te rożne. Mam nadzieje, że poskutkuje :) młodych staram się wprowadzać do zespołu dosyć często. No i też chyba kwestia doświadczenia - im więcej będę grał i pozawał grę tym mniej mnie zaskoczy ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.12.2011 o godz. 23:28

ktos Partyzant

0
15.12.2011 01:34    #3
miałem coś podobnego - grają, a później z meczu na mecz przestali.
Po 4 beznadziejnych meczach miałem dłuższą (chyba 10 dni) przerwę, to ustawiłem im spar z jakimiś bananmi z 6 ligi.
Po wygranej 12-0 jak ręką odjął problemy zniknęły. Mimo iż kilka meczy od tej pory przegrałem to po zaciętej walce.

Wcześniej przed rozegraniem sparingu nic im nie pomagało - zmiana nastawień (od przewagi, po powstrzymywanie), rotacja, motywowanie.

Spróbuj.

dexterus Partyzant

0
15.12.2011 16:03    #4
spróbuje wszystkiego bo to dziwne że u siebie z ostatnią drużyną ligi przegrywa się 3-0 na stojąco...

pezot97 Partyzant

0
15.12.2011 19:53    #5
Przydatne są też czasem narady zespołu. Jak szedłem na mistrza i miałem 3 porażki z rzędu pogadałem z nimi i następny mecz 3-0.
Denn du bisst, was du isst. R+

dexterus Partyzant

0
15.12.2011 22:25    #6
no cos pokombinowalem i pomogło, udało sie uzyskać awans do Serie A w ostatniej kolejce! :) ciekawe jestem jak to teraz bedzie.

Poprawilem tez troszke taktyke przy defensywnych kornerach, chyba też troszke sie zmienilo ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.