Słaba forma na koniec sezonu

Cinek1013 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.01.2012, 22:21    Pytanie
Witajcie. Dzisiaj po raz kolejny dopadła mnie słaba forma na zakończenie sezonu. Gram Aston Villą po znakomitym srodku sezonu teraz przyszedł słabszy okres, napastnicy jakby całkowicie stracili skuteczność a u pomocników już nie ma tych prostopadłych piłek i strzałów z dystansu co w środku sezonu. Mam 3 marca i jestem 4-ty z przewagą 1 punkta nad 5-tym miejscem. Przed sezonem rozegrałem około 12 sparingów, w pucharach wystawiałem 3-8 graczy rezerwowych(zależy czy mi zależało) i przygotowałem 3 taktyki(1 bardzo ofensywną, 1 na mocne zespoły i jedną bazującą na krótkich podaniach) myślałem że historia się nie powtórzy(skończyłem grać PSG przez takie coś) a jednak znów to samo. Ma ktoś jakiś pomysł ta część gry uniemożliwia mi długotrwałą rozgrywkę. P.S. Za błędy przepraszam ale piszę z komórki ...

witja Partyzant

0
02.02.2012 14:23    #10
[quote=Cinek1013]Dziekuje za zainteresowanie i pomoc.
Niestety dalej jest to samo ...
Chyba pozostaje tylko dograc do konca sezonu(5 kolejek) i zrobic nową taktyke albo dokupic kilku graczy.
@witja
Jakie wyniki osiągasz nimi ?
I jaką formacje stosujesz jeśli można wiedziec :)[/quote]

Ze ścisłą elitą (Man Utd, Man City) mecze sa wyrównane.
Zaskakująca dobrze gra mi sie przeciwko Arsenalowi, Chelsea. W finale Pucharu Europy sezon temu wygrałem z Barceloną.
Podczas całego sezonu zdarzą sie niespodzianki, np. remis z Volves albo przegrana z Burnley. Ale moi zawodnicy grają równo. Efektem tego jest co sezon poprawiany rekord w ilości wygranych/nieprzegranych spotkań.

Moja podstawowa taktyka to 4-4-2 z wysuniętymi skrzydłowymi. Shawcross gra jako obrońca graja piłka. Na środku Colilson (pomocnik odbierający piłke) i Bertolacci albo Vuckic jako wysunięty rozgrywający. W ataku LPK i WN.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.02.2012 11:30    #11
Ja bym proponował koledze Cinek1013 nie zmieniać taktyki co chwila(napisałeś że masz 3 taktyki),a jedynie polecenia - ja gram jedna taktyką cały sezon tylko zmieniam polecenia w zależności od przeciwnika i nie mam tego typu problemu słabszej końcówki sezonu, chociaż wiadomo że słabsze mecze pojedyncze zdażyć się mogą zawsze czy to w realnej piłce czy w FM.Poza tym rotacji dużej też nie można robić jedynie małe korekty w zależności od meczu i powolne wprowadzanie nowych zawodników do pierwszego składu...to wszystko co mi przychodzi do głowy i co ja stosuję osobiście...pzdr

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.02.2012 o godz. 11:32

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.