Słaba gra w meczu z słabeuszami

rafee Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.08.2008, 10:32    Pytanie
Prowadzę Wołyń Łuck (Ukraińska 1 liga). W Meczach z potentatami (Dynamo 2 Kijów, Obolone, Illiczywiec) moi piłkarze grają piękny futbol i wygrywają mecze. A gdy przyjdzie czas na mecze ze słabeuszami po prostu gra się im nie klei. Dużo strat w środku Pola, niska skuteczność napastników i.t.d. Jak temu przeciwdziałać???
jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

rafee Młody aktywista

0
01.08.2008 12:04    #10
[quote2=Azi][quote=rafee1991]Gram 4 obrońców, 2 defensywnych pomocników ze strzałkami na środkowych pomocników, 2 skrzydłowych ze strzałkami na bocznych napastników i 2 napadziorów. A sytaucje padają z strzałow z dystansu przeważnie[/quote]

Byc moze problemem jes zbyt defensywna taktyka. W meczu ze slabszymi druzynami nie ma w zasadzie sensu zastawiac bramki 6 zawodnikami wiec sprobuj przesunac 1 z tych. def. pomocnikow na OPSa - powinno pomoc jak na moj gust.
[/quote2]
Tylko ja nie mam zawodników na taką taksę
jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.08.2008 12:18    #11
[quote=Vergil]jak jestes o wiele lepszym zespolem to dawaj w rozmowie, ze oczekujesz od nich zwyciestwa.[/quote]

NIGDY tego nie używaj kiedy grasz z dużo słabszym zespołem, kładziesz na nich niepotrzebną presję i stresujesz ich, do tego sie nie koncetrują, są zmieszani, a to prowadzi do goli na początku/w końcówkach meczów... jak sie ciebie media pytają o twoją ocenę przed meczem, i jest opcja: fani klubu xxxx oczekują wysokiegfo zwqycięstwa, to ja zawsze daje,że mam nadzieje że pprzebrniemy, bo to będzie ciężki mecz, zawodnicy sie na mnie wkurzają, i próbują mi pokazać że jestem w błędzie ;D i wszystko śmiga

bajkopisarz Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.08.2008 13:38    #12
musisz przeprowadzać lepsze rozmowy motywacyjne. i jak chcesz szybko wygrać mecz to dajesz nastawienie ofensywne, rzadka gra na czas itp...

mrjonhs Młody aktywista

0
01.08.2008 13:54    #13
Powiem ci tak: Silnik meczowy FM-a 2008 jest tak zbudowany, że nawet gdybyś miał niewiadmo jak silny zespół i tak po serii zwycięstw przychodzi porażka tak nieoczekiwana, ze jej się nikt nie mógł spodziewać. Pozatym, na mecze ze słabszymi druzynami obojetne co robisz zawsze spada morale twojemu zespołowi. Ja potrafiłem przegrać wszystkie sparingi w okresie przedsezonowym, żeby pierwszy mecz w lidze odrazu wygrać 6-0, więc to się nazywa bład silnika gry :)

Vergil Młody aktywista

0
01.08.2008 16:24    #14
[quote2=kuab][quote=Vergil]jak jestes o wiele lepszym zespolem to dawaj w rozmowie, ze oczekujesz od nich zwyciestwa.[/quote]

NIGDY tego nie używaj kiedy grasz z dużo słabszym zespołem, kładziesz na nich niepotrzebną presję i stresujesz ich, do tego sie nie koncetrują, są zmieszani, a to prowadzi do goli na początku/w końcówkach meczów... jak sie ciebie media pytają o twoją ocenę przed meczem, i jest opcja: fani klubu xxxx oczekują wysokiegfo zwqycięstwa, to ja zawsze daje,że mam nadzieje że pprzebrniemy, bo to będzie ciężki mecz, zawodnicy sie na mnie wkurzają, i próbują mi pokazać że jestem w błędzie ;D i wszystko śmiga
[/quote2]

Mi to zawsze pomagało i wszystkie mecze w taki sposób wygrywałem z bardzo słabymi drużynami.
Sorry rafee1991,że nie napisałem ale net mi padł.

Masz na pewno o wielsze szybszych zawodników niż rywal.Zagraj pressingiem,możesz kombinować ataków skrzydłami. Możesz też spróbować grać defensywnie i kontry serwować rywalowi.

A dajesz w instrukcjach dotyczących rywala,żeby wymuszali zagranie słabszą noga?? Bo jak nie to daj i możesz do wolnych pomocników ścisłe krycie dać. A do kreatywnych,błyskotliwych itp. ostry odbiór piłki.

A może tak jak tu wcześniej mówiono cały czas dajesz tą samą rozmowę motywacyjną i na twoich piłkarzy już to nie działa.
El Fenomeno

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.