spadek statystyk wszystkich zawodników w drugim sezonie

skaven Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.09.2010, 09:40    Pytanie
Rozpocząłem grę Jagiellonią Białystok, zatrudniłem nowych trenerów, tak, że trening praktycznie wszystkich kategorii mam na poziomie 4 gwiazdek. Baza treningowa jest na zadowalającym poziomie. W pierwszym sezonie stosowałem trening holly. Drużyna szła jak burza. Statystyki wszystkich zawodników rosły (dla każdej pozycji stosowałem odpowiedni trening). Wygrałem ligę i puchar, Frankowski został najlepszym strzelcem i zawodnikiem ligi. Zawodnicy rozjechali się na urlopy i po ich powrocie zaczęły się problemy.
Statystyki prawie wszystkich zawodników ze wszystkich pozycji zaczęły spadać. Spróbowałem zmiany treningu na tug`s. Rezultat był taki sam.. spadek statystyk.. Drużyna przestała grać z polotem i ma problemy ze średnimi przeciwnikami. Dochodzi do tego bardzo duże zmęczenie pomeczowe, pomimo tego, że stosowałem 1 dzień odpoczynku po meczu.. Próbowałem dawać zawodnikom 3 dni odpoczynku, jednak bez większych rezultatów.. Kondycja zawodników oscyluje na poziomie 80 - 90%.. Zmniejszałem też obciążenie treningowe na średnie.. Jestem w kropce.. może macie jakieś sugestie..?

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
14.09.2010 10:25    #1
Ile sparingów rozegrałeś?
Czy spadek atrybutów po powrocie z urlopów trwał kilka miesięcy, czy zaczęło spadać i zmieniłeś trening?
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

skaven Partyzant

0
14.09.2010 10:35    #2
Przed sezonem rozegrałem 3 sparingi z porównywalnymi rywalami, dwa wygrałem, jeden zremisowałem. Spadek statystyk trwa już prawie cały sezon, po spadkach atrybutów w rundzie jesiennej, zmieniłem trening na tug,s, ale runda wiosenna na nowym treningu również przyniosła spadki atrybutów.. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Zawodnicy którzy błyszczeli w pierwszym sezonie, teraz są cieniami samych siebie.. no i to ciągłe zmęczenie pomimo zmniejszenia obciążenia treningowego, odpoczynków po meczu i rotacji zawodników w wyjściowej jedenastce..

Yablonas Partyzant

0
14.09.2010 14:36    #3
Trzy sparingi to trochę mało, powinno się grać pięć-sześć. Możliwe też, że gracze którym spadają atrybuty, nie mogą się już bardziej rozwinąć. Gdy takim piłkarzom dasz cięższy trening, na jakiś czas niektóre statystyki pójdą w górę, ale później, często spadają do pierwotnego poziomu.

skaven Partyzant

0
14.09.2010 14:55    #4
Czy to możliwe, że atrybuty spadają wszystkim trenującym zawodnikom, bez względu na pozycję, na której grają i bez względu na wiek zawodnika, oczywiście nie biorąc pod uwagę zawodników kontuzjowanych? Co zrobić ze spadkiem formy zawodników? Przeciwnicy podchodzą do meczu z formą 98-100%, natomiast moi zawodnicy 80-90% i dochodzi do sytuacji, gdzie po meczu niektórzy są zaznaczeni na żółto i wymagają odpoczynku, są po prostu wyczerpani.. Grając eliminacje do LM nie mogłem się nadziwić, jak moi przeciwnicy po pierwszym meczu odbudowywali formę na drugi do 100%, mając na to przecież tyle samo czasu co ja.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
14.09.2010 15:19    #5
3 sparingi to zdecydowanie za mało, ja zwykle gram ok. 8. Przez to zawodnicy zaczęli sezon nie będąc w optymalnej formie dlatego ta kondycja jest niska. Natomiast nie wiem, bo nigdy nie grałem tak mało meczy towarzyskich, ale może to mieć jakiś wpływ na te spadki.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

skaven Partyzant

0
14.09.2010 15:28    #6
Spróbuję rozegrać więcej sparingów przed następnym sezonem, zobaczymy czy to w tym tkwi problem. Dziękuję za sugestie. Opiszę rezultaty jakie przyniosła zwiększona ilość sparingów.

Stokrotka89 Partyzant

0
20.09.2010 09:43    #7
Moim zdaniem rozegrałeś zdecydowanie za mało sparingów. Ja zwykle gram ich około 10-12 co 3 dni, z tym że każdy zawodnik gra najwyzej 45 min w jednym sparingu. Ostatnie trzy sparingi gram już pierwszym składem w pełnym wymiarze czasowym. Aha, i przed sezonem stosuję tylko trening siły i aerobiku, do normalnych treningów wracam na tydzień przed początkiem sezonu.
Idealnie byłoby, żeby piłkarze w profilu po sezonie przygotowawczym mieli "w świetnej formie", ale mi się to jeszcze nie udało :-P
Czasem miewam problemy z kondycją na samym początku sezonu ligowego, ale po kilku meczach zawdnicy się "przecierają" i wszystko idzie świetnie.

skaven Partyzant

0
21.09.2010 10:10    #8
Przed nowym sezonem rozegrałem 6 sparingów, co przyniosło oczekiwany efekt. Zgodnie z tym co mówiliście sparingi zbudowały formę zawodników na sezon. W trakcie sezonu nie odnotowywali już takiego zmęczenia z meczu na mecz i szybciej odbudowywali kondycję do następnego meczu, grając nawet co 3 dni. Również treningi zaczęły przynosić oczekiwane efekty, nawet przy wysokiej intensywności w trakcie sezonu. Zawodnicy rzadziej łapią kontuzje w trakcie treningów. Przed następnym sezonem spróbuję zagrać jeszcze więcej spotkań kontrolnych i porównać efekty w stosunku do 6 sparingów, które teraz rozegrałem.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.09.2010 22:29    #9
Ja gram jeszcze więcej, i rezultaty są dobre. Natomiast uważam, że popełniłeś jeden błąd podczas tego "felernego" sezonu.

Atrybuty piłkarzy zaczęły spadać - bo piłkarze nie byli odpowiednio przygotowani do sezonu. Błędem było obniżenie progów treningowych, wolne dni dla piłkarzy. Trening to nie tylko wzrost umiejętności, który "zabiera" kondycję - to również trenowanie samej kondycji. Lekki trening możesz stosować pod koniec sezonu, kiedy piłkarze są już mocno zaprawieni w boju, a czeka Cię ważny mecz/mecze.

Jeśli źle przepracujesz okres przygotowawczy - a to się może zdarzyć każdemu - musisz niestety poświęcić kilka pierwszych meczów sezonu, i niejako zrobić z nich kontynuację okresu przygotowawczego. Może to spowodować utratę punktów, ale w innym przypadku zmarnujesz cały sezon.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.