Środkowy napastnik

Kessler1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.12.2013, 22:05    #1
Siemanko,
Mam problem odnośnie gry najbardziej wysuniętego napastnika. Mianowicie koledzy z drużyny nie potrafią (nie mogą) wypracować mu klarownych sytuacji z reguły nie ma znaczenia o jakiej charakterystyce zawodnik gra na tej pozycji, problem zazwyczaj jest ten sam. Wygląda to trochę tak jakby pomocnicy omijali go w akcjach ofensywnych. Wydaję polecenia wychodzenia na wolne pole oraz podań na wolne pole w nadziei że ofensywni gracze będą mu posyłać piłki za obrońców, jednak z reguły gdy jest ku temu okazja wolą odegrać do tyłu lub kończyć akcję strzałem z ponad 25 metrów. Jeśli ktoś ma porady w tej kwestii byłbym bardzo wdzięczny.
Zdrowych i Wesołych.

falisz89 Partyzant

0
08.01.2014 01:38    #2
Może ten napastnik ma słabe przewidywanie i grę bez piłki ? Takim to lepiej grać do nogi. Co do pomocników- zauważyłem, że w edycji 2014 warto dać odpowiedzialnemu za rozgrywanie "strzelaj rzadziej", bo faktycznie walą skąd się da. Fajnie jak rozgrywacz ma cechę "szuka podań otwierających drogę do bramki", wtedy częściej szuka asyst i więcej gra na napastników. Jak nie ma- moim zdaniem jedyna warta nauczenia. Najbardziej oczywiste- kreatywność i podania pomocnika- u mnie przy grze środkiem bez skrzydłowych dopiero od >15 rozgrywanie zaczęło działać jak powinno.
Ewentualnie może Twój rozgrywający np. gra daleko za napastnikiem, a Ty grasz krótkimi podaniami? Czasem brakuje "zasięgu" podania i piłkarz podaje do któregoś bliżej ustawionego, lub odwrotnie- grający na 10 tuż za napastnikiem ma grać długie piłki. Pozdrawiam
Od niedawna na CMrev, od dawna z FM:)

szkagar Partyzant

0
14.01.2014 16:50    #3
Popracuj też nad poleceniami: podania w pole karne albo wejścia miedzy obrońców. Ostatnio tak gram i bywa, że rozstrzelam przeciwnika już w pierwszej połowie.

falisz89 Partyzant

0
14.01.2014 16:55    #4
@szkagar, podania w pole karne strzał w dziesiątkę u mnie. Gram środkiem bez skrzydłowych, tego brakowało. Dzięki
Od niedawna na CMrev, od dawna z FM:)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution