strata bramek

konrad1795 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.02.2012, 18:08    Pytanie
Gram legią 2 sezon i bardzo często tracę bramki po stałych fragmentach gry . co zrobić by nie tracić tylu bramek ??

hera Młody aktywista

0
23.02.2012 18:35    #1
Lepiej ustawić zawodników przy stałych fragmentach gry ?

panda20 Partyzant

0
23.02.2012 18:43    #2
Pomieszaj coś przy ustawieniu zawodników przy stałych fragmentach i daj "Obronę przy stałych fragmentach' na bardzo wysokie.

Użytkownik uznał post za pomocny

jimiH1967 Młody aktywista

0
23.02.2012 18:44    #3
Może w przygotowaniach przedmeczowych opcja "obrona przy stałych fragmentach gry"? Albo może masz źle krycie ustawione, sprawdź przed meczem.

Azi Partyzant

0
23.02.2012 19:05    #4
Ja mam ustawione tak i prawie nie tracę bramek przy rożnych i wolnych
(pozycja: rola przy rożnym/wolnym)
GK: domyślnie/domyślnie
DR/L: krycie/krycie
DCx2: krycie wysokiego/krycie wysokiego
DMC/MC: krycie/krycie
(A)MR/L: krótki(długi) słupek/mur
AMC: skraj pola karnego/mur
N: przód/mur

Efekt: Skrzydłowi stoją przy rożnych na słupkach lub w murze (jeżeli gram bez skrzydeł to stoją tam 2 MC) AMC zazwyczaj słaby fizycznie blokuje ewentualne wyprowadzenie piłki do grajka przed polem karnym oraz ma za zadanie ewentualne wyprowadzenie piłki do napastnika/-ów przy kontrze. Wszyscy obrońcy i DMC/MC wolni kryją rywali. Napastnicy przy rożnych do przodu bo to zawsze powoduje wycofanie bocznych obrońców i zazwyczaj dodatkowego grajka (przy 2N) na środek boiska, a to często gracze dobrzy grający głową. Przy rożnych stoją w murze.
Do pełni szczęścia brakuje mi możliwości postawienia gracza przy krótkim słupku przy rożnych ale nie od środka bramki ale od zewnątrz, tak by blokował dośrodkowania na krótki słupek, bo tylko w takich sytuacjach tracę od święta bramkę przy stałym fragmencie (no chyba że po rykoszecie przy próbie wybicia ale to się prawie nie zdarza).

e: inna sprawa że ja zawsze mam DC dobrze grających głową a do tego zazwyczaj DR/L oraz DMC (choć ostatnio prawie niem nie gram) lub przynajmniej 1 MC też dobrze sobie radzą przy grze głową

atrybuty defensywy: gra głową, koncentracja, skoczność, ustawianie się (w tej też kolejności) są bardzo przydatne przy SF

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 23.02.2012 o godz. 19:08

Użytkownik uznał post za pomocny

konrad1795 Partyzant

0
23.02.2012 21:30    #5
dzięki wszystkim za pomoc

konrad1795 Partyzant

0
24.02.2012 15:50    #6
Możecie mi powiedzieć czemu moi skrzydłowi ofensywny napastnik i napastnik stoją cały czas i czekają na piłkę a nie walczą o nią gram ustawieniem 4-2-3-1 bez ŚP i czy to przez brak ŚP mogą tak źle grać ?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution