szybkość gry

pyz7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.11.2007, 21:49    Pytanie
Mam pytanie.Czy u Was koledzy również kiedy piłka wpada do bramki albo przelatuje przez linię końcową boiska dosłownie gra się wiesza czy wstrzymuje na 1sek(brak płynności).Czy zmniejszenie ilości lig naprawi ten problem,czy poprostu mój komp nie daje rady z biegiem czasu????Bardzo proszę o odpowiedź.Zainstalowałem patcha i płynność meczu w trybie pełnoekranowym nic nie poprawiła

SlimShady7 Młody aktywista

0
22.11.2007 21:55    #1
U mnie jest dokładnie to samo, ale dzieje sie tak tylko po strzelonej bramce, nie mam pojęcia od czego :/
Forza Grande Milan !!!

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
24.11.2007 08:34    #2
U mnie się tak działo tylko przy okazji dema - A mam Semprona 3000+ i 1 GB RAM. A więc zmniejszenie ilości lig może coś dać ale raczej nie koniecznie.

W pełnej wersji wszystko działa jak należy. Tylko jak to zwykle w FMemach da się zauważyć kiedy padnie gol ze spalonego mamy wtedy doczynienia z 1sek. brakiem płynności.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
24.11.2007 08:37    #3
To jest chyba jakis niewyjasniony blad i raczej nie zalezy od kompa.

Si(L)ver Partyzant

0
24.11.2007 09:32    #4
ja tez tak miałem na początku, ale po kilkudziesięciu meczach albo sie przyzwyczaiłem i już tego nie widzę albo to samo zanikło(opcja bardziej prawdopodobna)....

bialy13 Młody aktywista

0
24.11.2007 10:17    #5
U mnie czegoś takie nie ma(ale chyba dlatego że mam demo). Mój komp nie jest dobry - Athlon 1700+ (1,4GHz) i 768 RAMu...

jaruone Młody aktywista

0
13.03.2008 23:14    #6
hmm podłączę się do pytania, tyle że u mnie sytuacja wygląda lekko inaczej ;)
mam stary sprzęt - duron 1,3 i 768 Mb ram , ale jak grałem na "piracie" - przyznaję się bez bicia, musiałem sprawdzić z jeden-dwa sezony bo jak cmrev długie i szeroki z 90% osób wytykało błędy i opisywało swoją frustrację.
Teraz gdy wyszedł patch no.2 i kilka zł pozostało w kieszeni,spontanicznie kupiłem oryginał.
Wcześniej ustawiałem z 15 lig, symulowanie meczy trwało ładne parę minut, ale sam mecz był płynny. Teraz posiadając oryginał, włączyłem sobie tylko 2 ligi polskie żeby było szybko, łatwo i przyjemnie.Zawsze grałem pasek szybkość na full i sytuacje prawie na full. No i w tym ustawieniu teraz mecz toczy się ślamazarnie - czy to zasługa patcha który wprowadza "realność" tzn. zawodnik pomyśli, przyceluje i poda (a piłka leci nie jak bomba w squashu) stąd wrażenie wolniejszego rozgrywania (bo w taktyce oczywiście jak zwykle ustawione tempo szybkie - lubię dynamiczne akcje) czy to doczytywanie z płyty (standardowy cd-rom nie jakiś archaizm x4 speed ) obarczyć można spadkiem płynności.
Częściej też wróciły "slow-motion" przy kluczowych akcjach (komputer oszukuje??) ;)

ps. korzystając z okazji (może Fudi lub Messinhio akurat przeczytają) nie "bawiliście" się może statystykami Kowalewskiego in-minus (może obnizone CAPA)?? Bo babole jakie mi puszcza każą mi wątpić w to czy to aby jeden z bohaterów "Portugalskiej victorii" ;) i wierzyć że się rozegra.

jaruone Młody aktywista

0
14.03.2008 10:01    #7
sorry miało być :
"ale jak grałem na "piracie" - ............. - gra chodziła zadziwiająco sprawnie"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.