taktyki

baaarciu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.10.2011, 18:31    Pytanie
Witam,
1. Bedzie otworzony dzial taktyk fm12?
2. Czy macie jakas taktyke pod polskie zespoly? .. kombinuje, kombinuje i nic nie idzie.
Pozdrawiam Serdecznie.
Pomogłem? Kliknij "pomógł" pod moim postem z prawej strony...

JK93 Młody aktywista

0
31.10.2011 19:19    #1
Ja dopiero zaczynam gre, ale mysle, ze dzial z taktykami do FM-a 12 otworzy sie za jakis czas

kuper Partyzant

0
04.11.2011 23:28    #2
Ja zauwazylem ze warto brac rzuty rozne na krotki slupek. Poza tym dziwna jest ta gra, jak zaczynam grac na danej taktyce to jest napisane ze moi zawodnicy slabo znaja taktyke ale i tak dobrze graja a gdy zaznajomia sie w taktyce to zaczynaja slabo grac i co chwile co 4,5 meczy musze robic nowa taktyke. Jest jeszcze jedna kwestia. Tyczy sie ona czerwonych kartek. Jesli ja dostaje czerwona kartke to zespol przeciwny nie moze mi nigdy strzelic bramki. A jesli zespol przeciwny dostaje czerwona kartke to za kazdym razem przegrywam meczi przewaznie gdy oni dostana czerwinen to ja po uplywie 5 min trace zawsze bramke. Dziwne to i wkur....ale mysle ze to jakis bug.

techniczny Młody aktywista

0
05.11.2011 10:14    #3
może nie podrzucę ci taktyki, ale kilka rozwiązań które sprawdzały się zarówno w FM11, jak i sprawdzają się teraz (przynajmniej w moich zespołach).

Dwaj środkowi pomocnicy masowo grają prostopadłe piłki między obrońców przeciwnika (z czego jeden środkowy jest od odbierania piłki, a drugi to wysunięty rozgrywający).

W ataku lis pola karnego oraz za nim cofnięty napastnik na pozycji ofensywnego pomocnika - obaj masowo wychodzą na wolne pole. Jeśli przeciwnik gra wysoko ustawioną linią obrony to żyć nie umierać - nasz szybki napadzior będzie co chwila sam na sam.

Boczni pomocnicy jako klasyczni skrzydłowi - gdy są przy piłce to rura na całego po bocznej linii i dośrodkowanie. Gdy nie są przy piłce, to zejście do środka w roli trzeciego napastnika - w ten sposób zbierają głową sporo piłek wrzucanych z drugiej strony przez drugiego skrzydłowego bądź bocznego obrońcę. Często również schodzą do środka z piłką, łamiąc w ten sposób akcję i kończąc ją strzałem na bramkę.

Boczni obrońcy ustawieni na wsparcie i dośrodkowania z pola na długi słupek (dlatego tak ważne jest ustawienie skrzydłowego pomocnikowi schodzenia do środka).

Generalnie zauważyłem, że w najnowszej odsłonie piłkarze bardziej myślą, częściej startują do piłki, ładniej wychodzą na pozycję, częściej widzą dobrze ustawionych partnerów.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.11.2011 o godz. 10:17

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.