Totalny brak skuteczności...

Stolar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.02.2013, 16:27    Pytanie
Witam
Grając w FMa 13 po raz pierwszy postanowiłem spróbować gry "topowym" zespołem, padło na Chelsea. Generalnie do czasu wszystko szło jak nalezy, aż w pewnym momencie pewne elementy zaczęły na tyle szwankować, że chciałbym poradzić się i poszukać pomocy u bardziej doświadczonych graczy, którzy wiedzą co może być przyczyną. To co najbardziej bije po oczach to:
-Zupełny brak skuteczności - zespół w większości meczów oddaje od 20 do 30 strzałów, z czego zazwyczaj koło 10 celnych... goli natomiast mimo tego pada jak na lekarstwo. 0:0 czy wymęczone 1:0 to norma. Jak to możliwe żeby mecz w meczy byli oni aż tak nieskuteczni?
- Do tego dochodzi fakt, że w zdecydowanej większości meczów nagle bramkarze przeciwnika grają "życiówkę"i bronią dosłownie wszystko,
- Żeby było weselej, dla kontrastu broniący u mnie Cech (5 gwiazdek) puszcza co się da. Wystarczy kika cenych uderzeń i już wyciąga piłke z siatki, generalnie broni poniżej oczekiwań. A ostatnio podczas rzutu wolnego z połowy boiska nie wiadomo czemu stanął sobie na 30 metrze, najwidoczniej chciał pogadać z obrońcami... oczywiście przeciwnik wpakował piłkę do pustej bramki. wtf? :/
- Bardzo słabo wykorzystywany jest mój środkowy napastnik (Ba i Torres). Kombinowałem, ustawiałem go jako odgrywającego, żeby grai piki w pole karne itp, ale nadal bez efektu. Zupełny brak goli. Generalnie 3/4 bramek strzela Hazard. Inni od święta pojedyncze. Juan Mata np. na 15 meczów ma bodajże 1 gola i 2 asysty. Co zrobić żeby lepiej wykorzystać jego potencjał?
Ostatnio miałem serie 5 remisówpo 0:0 lub 1:1 i z zespołami typu Norwitch czy Olimpiakos i Mopelliere w Lidze Mistrzów. Słaba uczta... :/
Cały czas uczę się tej gry, staram się kombinować sam i jakoś to ogarniać, niemniej jedna z złotych zasad brzmi "ucz się od eksertów". Tak więc drodzy eksperci, proszę o wsparcie ;)

Stolar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.02.2013 16:45    #1
I jeszcze jedna rzecz, która przy kolejnym meczu rzuciła mi się w oczy:
- Zdecydowana większość ataków wygląda tak, że któryś z zawodników mając już piłkę na połowie rywala po prostu sam z nią biegnie ile sie da i oddaje strzał z pogranicza pola karnego. I robią to praktycznie wszyscy. Pewnie dlatego tak wiele goli ma Hazard bo u niego te rajdy i strzały wyglądają dobrze. Co to, brak zgrania?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.