Transfery i koszt zawodników w fm 2011

emdzej Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.05.2011, 12:13    Pytanie
Witam bardzo serdecznie.

Dopiero co zakończyłem drugi sezon barceloną. Jak pamiętam z fm'ow 05/06, co roku wielu "dobrych" zawodników można było pozyskać na zasadzie kończącego się kontraktu i podpisaniu nowego (taka mała kradzież :) ). Niestety z tego co widzę, to przez te 2 sezony (i początek trzeciego) nadal nie ma sensownych zawodników do pozyskania właśnie tym sposobem. Poza tym, przez te dwa sezony, najlepszym zawodnikiem jakiego widziałem na liście transferowej był Kaka i Mountari ( ten z Interu :P ). Pomijam już fakt, że Kaka pomimo regularnego grzania ławy nie chciał za nic przejść (a komplementów trochę było :P) to i tak nie rozumiem dlaczego na liście jest taka bieda. Mnie osobiście w starszych fm'ach wielką radość dawało sprowadzanie co sezon klasowych zawodników za "przyzwoite" pieniądze, tu od początku jadę w zasadzie tym co mam.

Ponadto chciałbym dowiedzieć się czy taka kolei rzeczy utrzymuje się przez wiele sezonów, bo słyszałem, że fm po prostu blokuje pewne kwestie związane z transferami przez pierwszy sezon ?

Piszę to, ponieważ po tych dwóch sezonach klasowi piłkarze nadal kosztują bajońskie sumy (CR za 700mln, Neymar 150mln, Chiellini 180mln PLN). Pamiętam, że grając City, fm po pewnym czasie odblokowywał niektórych piłkarzy (przez pół sezonu próbowałem kupić Akinfeeva za 150mln, nie chciał przejść, kupiłem neuera za 160, a Akinfeev tydzień pózniej przeszedł nagle za 60mln do Bayernu :P). Tak na dobrą sprawę to nie wiem czy warto kontynuować rozgrywkę, bo liczyłem, że tak jak to było w poprzednich łatkach, piłkarze typu Tevez czy Balotelli będą przechodzili za groszę, a tymczasem nie mogę zakupić nawet rezerwowych, bo klasowi piłkarze kosztują astronomiczne kwoty.

Ech trochę chaosu tu wprowadziłem ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie :)

dybciox Partyzant

0
15.05.2011 12:30    #1
Nie wiem czemu uparłeś się aby kupować piłkarzy z listy transferowej. Wysyłaj scoutów, a oni Ci powiedzą czy zawodnik zechce przejść do Twojej drużyny i podadzą przybliżoną ceną za którą jego klub mógłby go sprzedać.

Grając barceloną musisz się skupić na młodych, perspektywicznych graczach - taki Babacar, Paulo Henrique (możesz poszukać tutaj) - ponieważ już masz świetny skład.

unnical333 Partyzant

0
15.05.2011 12:33    #2
No jest drogo i to bardzo :/ Ja szukając stopera do Barcelony musiałem wyłożyć 50mln Euro za Sakho z PSG ale to nic w porównaniu z tym co zrobił Real Madryt... Perez zapłacił 105mln za Pato z Milanu ... Dlatego lepiej stawiać na wychowanków ...

emdzej Partyzant

0
15.05.2011 12:54    #3
*dybciox

Wprowadziłem już paru perspektywicznych zawodników do pierwszego składu (Douglas Costa, Willian, Otamendi), natomiast chciałbym mieć trochę przyjemności z gry i pozwolić sobie na paru "gigantów", bo właśnie to trzymało mnie przy starych fm'ach.

Z tą listą transferową po prostu chodziło mi o okazje, typu Tevez za bezcen itp

myślałem ,że stworzę sobie dream team przynajmniej na parę sezonów, ale widzę, że to niemożliwe :P

machaj88 Młody aktywista

0
15.05.2011 15:46    #4
Wielkie gwiazdy za bezcen, to dopiero potem, potem. Nie po pierwszym a po piątym, szóstym sezonie. ;] Ja już kupiłem Acquafrescę za 3 mln € i Jacka Wilshera za 2.1 mln € Bojana za free. Bolton dostał Zabaletę za bezcen. Kalou też za free gdzieś poszedł. Man City nie podpisało nowego kontraktu z Gervinio i też gdzieś za free przeszedł. A było tego znacznie, znacznie więcej, tylko ja dopiero teraz zdobyłem odpowiednią reputację by takich zawodników ściągać.

Tevez, Rooney, Drogba, Villa, CR7 i reszta ikon, za chiny nie odejdą ze swoich klubów. Taki Drogba został managerem Chelsea.

btw. jak podajecie jakieś ceny to dodajcie walutę.

unnical333 Partyzant

0
15.05.2011 15:51    #5
Tevez przechodzi już po drugim sezonie za 10mln € ale mało kogo stać na zakontraktowanie go bo woła 300tys €/ tyg ... Drogba u mnie przeszedł do Juventusu za bodajże 16mln € ... Ale zgodzę się że wyciągnięcie Messiego, CR7, Rooneya graniczy z cudem.

machaj88 Młody aktywista

0
15.05.2011 16:01    #6
Mnie chodziło o odejście z wolnego transferu, lub wystawienie takiego na listę.

wilq1993 Partyzant

0
15.05.2011 16:28    #7
mikel, bale i khedira po 6.5mln euro w 2 sezonie do arsenalu;)
teveza tez moglem ściągnąć za 10 mln ale wołał 250tys euro to podziękowałem.
z wolnego Pastore ;D:D:D:D:D:D sam się nie spotkałem jeszcze ze sprzedażą "gigantów".
jedyne na co czekać, to aż się pokłócą z menadżerem :P
balotelli to rzeźnik - po raz 17 został ukarany grzywną 2tygodniówek za nie pojawienie się na treningu;P chcą go opchnąć za 1.5mln euro ale nikt nie chce :))

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.05.2011 o godz. 16:28

Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

heaieono Partyzant

0
15.05.2011 19:10    #8
Dziwne rzeczy tutaj czytam.. Ja prowadze totenham 3 sezon rozpoczelem. (2x 1 LIGa, Mistrzostwa, tak ze chyba tylko przegralem tarcze wspolnoty, mniejsza z tym) "Runi" w 2 sezonie chcial do mnie przejsc ale nie potrzebowalem go bo mialem Defou ktory przez 35meczy strzelil 30 bramek. A gralem 1 napastnikiem. Teraz rozpoczelem 3 sezon i nagle nie chce do mnie :D. Dziwnie zbudowany jest ten FM, ale nie ma lepszego managera :D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.