Transfery z prowincji

repus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.05.2012, 19:23    Pytanie
Witam, mógłby mi ktoś wytłumaczyć że jak chce wyciągnąć jakiegoś zawodnika z kompletnego zadupia co mają boiska z kretówkami a ten nie zamierza rozmawiać o kontrakcie !
Denerwuję mnie to bo zdobywam legią co roku przynajmniej 2 puchary, a taki gość z klubu który ma 1,5 gwiazdki renomy do mnie nie chce przejść !

Pozwoliłem sobie edytować nazwę tematu ;o
Grzechoo

//Edytowano 3 razy, ostatni raz 07.05.2012, 20:30

Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Valdi91 Młody aktywista

0
07.05.2012 19:57    #1
Miałem podobnie. Również grając Legią, byłem na maxa szczęśliwy, kiedy udało mi się ściągnąć juniora z jakiegoś klubu z 18 ligi koreańskiej, który miał potencjał na poziomie 160. Lepsi za nic nie chcieli przechodzić, choćby z ostatniej ligi świata. A przecież mistrzostwo, puchar i gra w europejskich pucharach... Podobnie ludzie pisali, że za nic nie mogli ściągnąć Neymar'a do klubów o reputacji Interu Mediolan. Nie chciał grać w LM, wolał siedzieć se w Brazylii. Okazało się, że w jakimś FM'owym rankingu liga brazylijska jest lepsza niż Serie A. To absurdalne, ale wyjaśnia zachowanie Neymar'a - nie chciał grać w "słabszej" lidze. To samo dotyczy i Ciebie. Polska liga jest do dupy, nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie z sezonu na sezon jej reputacja spadała, mimo tego, że czasem i 3 kluby grały w fazie grupowej pucharów europejskich, nieraz dwóm z nich udało się wyjść. Dobry gracz nie będzie chciał występować w lidze o reputacji 1.5 czy 2 gwiazdek, mimo, że miałby szansę zdobywać trofea, występować na arenie europejskiej, i zapewne zarabiać kilka razy więcej, niż w swoim obecnym klubie.

repus Młody aktywista

0
07.05.2012 20:07    #2
Nie no , teraz się polskie kluby bardzo wzmocniły "jedno sezonowcami", cóż starzy ale jarzy.
A taki gość z ligi litewskiej to raczej powinien przejść a jakoś nie chce.

Valdi91 Młody aktywista

0
07.05.2012 20:10    #3
No to mówię Ci, miałem tak samo - piłkarze z ligi ukraińskiej, białoruskiej, litewskiej czy irlandzkiej (oczywiście nie z tych najlepszych zespołów, właśnie typowych "ogórków";) - nie było szans, żeby przeszedł. Mimo, że sukcesy jako takie miałem, w Polsce wszystko, co było do wygrania, a w Europie ja i inne polskie kluby dosyć sobie radziliśmy. Mimo tego - reputacja ligi nieuchronnie spadała, o lepszych grajkach można było pomarzyć.

repus Młody aktywista

0
07.05.2012 20:14    #4
U mnie tak nie spada drastycznie, po 1 sezonie 22 pozycje w dół by po drugim sezonie poszło o 18 w górę.

A te transfery to jakaś techniczna myśl z Rosji. Wyobraź sobie że Yaya Sanogo został bez kontraktu i zamiast wybrać takie zespoły jak PSG czy Newcastle wybrał moją legię.

Valdi91 Młody aktywista

0
07.05.2012 20:59    #5
No, i taki Sanogo odrzuca oferty PSG i Srok by grać w Legii, a trafisz New Gena z wysokim potencjałem w 23. lidze chilijskiej i Cię oleje. Bez jaj jakaś ruska myśl techniczna.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.