Transfery, kasa z rat

Kanius Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.12.2009, 13:28    Pytanie
Mam pytanie. Bo mogę sprzedać gracza za mniej kasy (5 mln €) w całości, lub 7,5 (w ratach chyba 2 od razu). Zależy mi na pieniądzach natychmiastowych, więc mam pytanie. Czy kasa z rat będzie od razu wliczona do budżetu transferowego, czy po wpłacaniu gotówki co miesiąc?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
20.12.2009 13:37    #1
Kasa będzie wliczona od razu w "budżet dostępny do wydania na transfery" ale kwota za transfer do klubowej kasy będzie wpływała w ratach. Tylko że sprawdź sobie ile % z transferów (tzn ze sprzedaży zawodników) trafia do twojego budżetu transferowego bo jeśli masz ustawione np 90% to nie spodziewaj się że dostaniesz całe 7,5 mln.
Tzn dostaniesz je sle one wpłyną (w ratach) do kasy klubowej a z tych 7,5 mln będziesz mógł jedynie 90% wykorzystać na transfery (jeśli masz ustawione te 90% bo czasem jest to więcej a czasem mniej)

Użytkownik uznał post za pomocny

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.12.2009 13:45    #2
Nie wiem jak to jest w 2010 /poczatki bywaja trudne i sprzedaje gotowkowo bez zadnych rat:-]/ale w 09 jak sprzedawales w ratach to nie dostawales od razu calej sumy do budzetu transferowego tylko czesc..a wiec tutaj nie moge sie zgodzic z qstosh'em /chyba ze w 2010 rzeczywiscie to sie zmienilo/. Na konto glowne kasa wplywala tak jak wynegocjowales-w ratach miesiecznych.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.12.2009 o godz. 13:47

Użytkownik uznał post za pomocny

Kanius Partyzant

0
20.12.2009 13:53    #3
Gram Portsmouth i mam 15% na transfery hehe. Wiesz kupuję sobie grajków na raty, ale do tego też potrzeba kasy. Wybrałem opcję 7 mln € od razu to od razu budżet zasilę jednak. Ale dzięki za info będę pamiętał.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
20.12.2009 14:04    #4
Dobrze zrobiłes. Zdecydowanie najlepszą opcją jest branie gotówki w całości od razu czyli z pominięciem rat zwłaszcza jeśli nie dysponujesz zbyt imponującym budżetem. Sprzedaż na raty jest dobra gdy np prowadzisz jakiś znzny klub i nie masz kłopotów z gotówką i chcesz się pozbyć jakiegoś gracza a zainteresowane nim kluby nie stać na to by np wyłożyć odrazu 10mln to wtedy proponujesz raty i rozkładasz je na 2 lub 3 lata i szansa na sprzedaż niechcianego zawodnika diametralnie rośnie :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.