Trening - troche pytan :)

022 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.07.2012, 02:54    Pytanie
1.W jakim tempie mniej wiecej moze wzrosnac utalentowanemu zawodnikowi atrybut w ciagu sezonu, przy indywidualnym treningu na max, dosc duzym obciazeniem kategorii w ktorej znajduje sie ten atrybut, doskonalej bazie i 5 gwiazdkowym trenerze wystepujac w rezerwach (3 liga niemiecka) ?
2.Czy wraz z wyzszym poziomem atrybutu, podniesienie go zajmuje wiecej czasu?
3.Czy czas potrzebny na podniesienie atrybutu rozni sie zaleznie od jego kategorii? (np. trening fizyczny trwa dluzej niz techniczny) Jesli tak to jaka jest kolejnosc?
4.Czy mlodym zawodnikom atrybuty z jakiejs kategorii rosna szybciej niz w pozniejszym okresie? (np. u mlodych, nieuksztaltowanych zawodnikach lepiej skupic sie na treningu np. fizycznym)
5.Czy im wieksza wytrzymalosc ma zawodnik tym lepiej bedzie znosil ciezszy trening?
6.Po jakim czasie od zakonczenia ostatniej wspolpracy mozna poprosic zawodnika by znow zostal mentorem?
7.Czy mlodemu zawodnikowi z atrybutem wspolpraca 1 lepiej nie dawac mentora? Jesli nie to na jakim min. poziomie musi byc, zeby byla dosc mala szansa niepowodzenia wspolpracy?
8. http://vlep.pl/rpewbo.png - Czy z takiego zawodnika mozna uksztaltowac pelnowartosciowego obronce (potencjal - 9), czy jednak jego sila i wytrzymalosc go dyskwalfikuja?

Z gory dziekuje za odpowiedzi :)

022 Partyzant

0
31.07.2012 13:21    #10
[quote="022"]A co do statusu wyszkolenia miedzy 15 a 21 rokiem zycia to orientuje sie ktos moze czy musza uplynac rowno 3 lata co do jednego dnia czy wystarczy, ze zawodnik dolaczy do klubu w wieku 18 lat nawet jesli za jakis miesiac skonczy 19 lat?:p[/quote]

Serio nikt nie wie?:> Zalezy mi jeszcze na odpowiedzi na pytanie jakie atrybuty uczen przejmuje od mentora oprocz determinacji, ambicji i profesjonalizmu.

I jeszcze jaka reputacja z genie scouta liczy sie w grze? (Sa krajowa,obecna i swiatowa) Bo chce sprowadzic doswiadczonego zawodnika jako mentora ma np. kontynentalna reputacje, a po przyjsciu do mojego klubu spada mu na lokalna i nie moze byc mentorem ;d

tts0 Partyzant

0
31.07.2012 14:57    #11
[quote="022"][quote="022"]A co do statusu wyszkolenia miedzy 15 a 21 rokiem zycia to orientuje sie ktos moze czy musza uplynac rowno 3 lata co do jednego dnia czy wystarczy, ze zawodnik dolaczy do klubu w wieku 18 lat nawet jesli za jakis miesiac skonczy 19 lat?:p[/quote][/quote]

Wystarczy, że ma 18 lat, choć to troche nielogiczne. Ale wiem co mówię, bo mam w drużynie samych wychowanków, z czego większość zakupiłem w wieku do 18 lat.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

022 Partyzant

0
27.08.2012 12:09    #12
1.Czesc z moich pilkarzy jest niezadowolona z programu treningowego co mam zmienic? U niektorych jest napisane, ze chce np. wieksza intensywnosc treningu technicznego, ale wiekszosc ma tylko niezadowolony z programu. Po jakim czasie od zmiany programu zmieni mu sie status na np. zadowolony z treningu zebym wiedzial ze program jest juz w porzadku?
2.Czy moja druzyna VFB Stuttgart U-23 wystepujaca w 3 lidze niemieckiej moze awansowac do 2 ligi? W zasadach ligi nic o tym nie ma, nie ma tez premii pienieznych za miejsce w lidze.

kaseta1 Partyzant

0
27.08.2012 12:21    #13
1. Daj im więcej paska Panowania nad Piłką.
2. Rezerwy w Niemczech mogą grać w niższych ligach, tak więc nie widzę przeszkód.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.08.2012 o godz. 12:21

buczek93 Młody aktywista

0
27.08.2012 13:10    #14
@022 - ja to zawsze olewam, chyba że piłkarz chce więcej trenować konkretny i sprecyzowany aspekt gry. Jak panienka wybrzydza z zasady, to mam go w poważaniu - płacę, więc wymagam. Zazwyczaj po kilku miesiącach do księżniczki dociera, że tak ma być i daje sobie spokój. Jeśli nie, to nie warto zawracać sobie takim "piłkarzem" głowy.
Drużyny rezerw w Niemczech NIE MOGĄ grać wyżej jak w 3 Bundeslidze. Wymóg podobny jak w Hiszpanii czy Francji ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

kaseta1 Partyzant

0
27.08.2012 14:16    #15
Dopiero co miał miejsce mecz Real Madryt B - Barcelona B w Segunda Division. Także w Hiszpanii rezerwy bez problemu grają w drugiej lidze. Myślałem, że podobnie jest w Niemczech :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution