Treningi przed sezonem i w przerwie zimowej

dscorp Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.04.2008, 23:20    Pytanie
Witam. Od zawsze zastanawiałem jak najlepiej jest przygotować zespół do sezonu. W trakcie sezonu zawodników z pola mam podzielonych na grupy Defensywa(obrońcy, DMC, MC(jeśli w taktyce jest ustawiony bardziej na grę w destrukcji) i Ofensywa(napastnicy, pomocnicy). ogólne obciążenie staram się by było na tym ostatnim czymś(średnie, ale blisko mocnego). Próbowałem już bardzo różnych wariantów, jednak dalej nie mam przekonania jaki jest właściwy cykl przygotowań.
1. Osobne cykle treningowe (siła prawie na maksa, aerobik średnio blisko mocnego, reszta atrybutów na średnio albo lekko)
2. Taki sam cykl jak podczas sezonu tylko z przesunięciem siły na mocno na czas okresu przygotowawczego
3.Zwracanie uwagi na informacje(dodawanie do treningu siłowego wtedy gdy pojawia sie info "Wymaga odbudowy kondycji" i przeniesie do normalnego cyklu, gdy ono zniknie
4.Nie zmienianie nic w treningu
Z moich obserwacji wynika, że zależy to od bazy, im lepsza baza tym bardziej opłaca się robić jakiekolwiek przygotowanie kondycyjne.

Drugi problem to przerwa zimowa. W krajach takich np. Polska, gdzie przerwa trwa koszmarnie długo nigdy nie wiem czy opłaca się cokolwiek zmieniać. Moim zdaniem to jest błąd, bo w prawdziwej piłce brak przygotowania fizycznego podczas tak długiej przerwy kończyłoby się zawaloną rundą wiosenną. Z uwagą wysłucham każdej porady, bo jak wcześniej napisałem przygotowanie fizyczne do sezonu jest dla mnie chyba największą zagadką i niewiadomą w FM
Załączam screena z normalnym treningiem podczas sezonu i treningiem siłowym dla formacji ofensywnej

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.04.2008, 23:21

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.04.2008 23:24    #1
Ja bym wział większy aerobik bodajze(poprawcie jak się myle bo nie zaglądam teraz do fm) działa to na takie jak szybkosc i wytrzymałosc.I albo nie doczytałem albo nie napisałeś czy to jest trening ogólny

big0sS Partyzant

0
19.04.2008 00:22    #2
Osobiscie nigdy nie ingeruje w trening . Ustawiam prowadzenie sparingow asystentowi i organizuje mecze sparingowe z druzyna rezerw tudziez U-19 mniejwiecej co tydzien czasami w troche wiekszych odstepach . U mnie sie to sprawdza , zawodnicy nie wypadaja z obiegu meczowego i zawsze sa dobrze przygotowani do nastepnej rundy .

0
19.04.2008 00:25    #3
Nie no w sparingu można szukac talentów no chyba że gram przeciwko zespołowi z ''szarakami'' to czasem ale ustawiam asystentowi skład(bo mi wysatwił kiedyś pierwszy i kontuzji mi narobiło)

mmm Młody aktywista

0
19.04.2008 09:09    #4
Ja mam trening podzielony dość szczególowo na bramkarza,obrońce śr,bocznego,def pomocnika,bocznego pomocnika,ofen pomocnika,napastnika szybkiego i odgrywającego i np. w lidze hiszpańskiej przez cały sezon bez zmian w treningu (gram 3 sezon murcią i po 8 kolejkach 1 miejsce)ale gdy grałem w lidze polskiej podczas przerwy zimowej musiałem przestawiać się na przygotowanie kondycyjne ponieważ piłkarze grając na wiosne byli całkowicie bez formy.

0
19.04.2008 10:43    #5
Ja mam lekka modyfikacje Tug Trainingu który mozna sciagnąc z tej strony

krolik123 Partyzant

0
19.04.2008 17:34    #6
ja sie nie bawie z bardzow trening!! przed sezonem dostaja ostro w kosc, przewaza trening silowy . ale jak przychodzi czas sparingow przedsezonowych to zmniejszam intensywnosc bo nie chce aby byli zawodnicy kontuzjowani juz na poczatku sezonu. wszystko! ja sie za bardzo nie bawie

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.