Turniej FM 08

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.04.2008, 20:56    Pytanie
Mam propozycje zorganizowania turnieju w Fm 08. Rozmawiałem już w tej sprawie z Redakcją, ale udzielono mi odpowiedzi, że gracze tego nie chcą. W tym miejscu chciałbym zapytać czy rzeczywiście tego nie Chcecie. Chciałbym, aby było to na podobnych zasadach do tego, który już był ogłaszany, ale nie był bezpośrednio organizowany przez cmrev (za późno przeczytałem wtedy newsa i nie zdazyłem sie zgłosic). Zasady sa do ustalenia, ale chodzi mi w tym temacie o Wasza opinie czy wogule taka idea Wam sie podoba. Intesresuja mnie pozytywne jak i negatywne komentarze.

Bartez Przodownik pracy

0
10.04.2008 17:50    #10
Ja jestem za i chętnie zagram, tylko czy można wybrać sobie jakąkolwiek drużynę jaka jest w FM?? W jaki soisób zostaną rozlosowane pary?? Czy to pędzie w w formie meczy towarzyskich?? No właśnie, Kto wybierze i jakie to będą kluby do wyboru?? Czy to będą Reale, Barcelony czy inne Liverpoole czy może zespoły pokroju ligi polskiej czy niższych diwizji np z Anglii czy Niemiec??

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.04.2008 o godz. 17:53

Figo1991 Młody aktywista

0
10.04.2008 17:56    #11
Wydaje mi się, że to nie ma większego sensu, ale z drugiej strony warto spróbować!

bialy13 Młody aktywista

0
10.04.2008 18:00    #12
Mi się podoba ten pomysł z turniejem ale trzeba trochę to dopracować. Przede wszystkim mi się zdaje że lepiej byłoby gdyby ważniejsze mecze(tzn. bardziej atrakcyjne) hostował ktos z redakcji a reszta na zasadzie screenów. Zasady bazowały by na ESL ale nieco zmienione. Można wprowadzic, jeśli drabinka wypali, ligę już na stałe. Albo tak jak jest w innych grach: Ladder, tzn każdy wybiera sobie rywala i za zwycięstwo dostaje się punkty... Ale nie wiem czy by wypaliło w FM'ie.

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.04.2008 20:18    #13
Moja propozyjac była, że 32 najmocniejsze kluby z Europy (według moich obliczń najgorsza druzyna była pokroju Tottenhamu, a nie Górnika Zabrze). Mogą być też drużyny c 6 ligi angielskiej, bo wtedy zadecydują tylko umiejętności graczy. TO jest kwestia do dyskusji, ale najpierw trzeba przekonać Redakcje.

Frost Młody aktywista

0
10.04.2008 20:27    #14
Czyli jakby cos takiego wypalilo to ja sie zapisuje zeby nie bylo i to moglo by byc cos fajnego;]

Dereds Przodownik pracy

0
10.04.2008 20:35    #15
jestem za i tęz się od razu zgłaszam, ale co na to redakcja

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
0
10.04.2008 20:35    #16
:) Skoro już jestem wywołany do tablicy to po kolei.

Nie LUDZIE TEGO NIE CHCĄ tylko: nie otrzymujemy, nie dochodzą do nas głosy mówiące o zapotrzebowaniu na taki turniej. To jest różnica.

Kolejna sprawa to wszelkiego rodzaju kwestie organizacyjne. Rozgrywanie spotkań towarzystkich może być niemiarodajne. Z kolei nie wyobrażam sobie umawiania codziennie/co drugi dzień/ w miarę regularnie 32 zawodników na równoczesne rozgrywanie ligi. Z doświadczenia wiem że tego zrobić się NIE DA.

Trzecia sprawa: jaki komp i jakie łącze byłoby niezbędne do hostowania rozgrywki dla 32 graczy?

No i czy znajdzie się w koncu tyle chętnych osób? Czy nie okaże się w trakcie turnieju, że osoba grająca takim Tottenhamem po 3 kolejnych porażkach zrezygnuje? I co dalej? szukamy kogoś na zastępstwo?

"Redakcja" i wiecznie narzekający M8_PL nigdy nie są kategorycznie na NIE. Po prostu nas przekonajcie :P
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

bialy13 Młody aktywista

0
10.04.2008 20:35    #17
[quote=kacpergawlo]TO jest kwestia do dyskusji, ale najpierw trzeba przekonać Redakcje.[/quote]

Redakcje przekonać? Jeśli nie chcą to nie - ja uważam że sami sobie poradzimy! A co!:P
Pozdrawiam Redakcje:D

bialy13 Młody aktywista

0
10.04.2008 20:52    #18
Do redakcji: Jeśli nie chcecie pomóc to proszę. Uważam że poradzimy sobie sami :D Możecie dawać nam sugestie - przydadzą się.

A co do samego turnieju - proponuje system Ladder - bardzo dobry do turniejów Online. Gracz wybiera wyzywa na pojedynek, umawiają się i grają. Zwycięska drużyna otrzymuje punkty. I tak ciągle. Oczywiście nie można 2 razy z rzędu wyzwać na pojedynek tego samego gracza.

Sorki za 2 posty. Ale Jak pisałem drugi post M8_PL był niżej:P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.04.2008 o godz. 20:53

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
0
10.04.2008 20:55    #19
Nie chodzi o to czy chcemy pomóc, bo od tego jesteśmy. Stanowisko jednak jest takie, że albo możemy i robimy coś DOBRZE albo nie ma sensu się za to brać. Patrz rządy PISu. Checie analogii na CMREV? Ok, pytanie: kto pierwszy wyzywa. Jak wytłumaczysz ostatniej osobie która będzie wybierać, że właśnie ona jest ostatnia. A ostatni wybrany? :)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.