Należy brać też pod uwage że scout ocenia innych piłkarzy względem Twoich grajków. Czyli jak masz np 3 dobrych środkowych pomocników (lepszych od tego obserwowanego), to będzie on miał analogicznie mniej gwiazdek. Problem jest też w tym że scout przy ocenie na "gwiazdki" nie rozróżnia środkowych pomocników, czy to będzie właśnie pomocnik odbierający piłke, cofnięty rozgrywający, czy też wysunięty, nasz scout widzi wszystkich tak samo - czyli jako graczy środka pola. Z mojego doswiadczenia też wiem że scouci wyżej oceniają zawodników którzy mają lepsze atrybuty ficzyczne, czyli taki koks zawsze zostanie wyzej oceniony od gracza który ma lepsze atrybuty np techniczne a gorsze fizyczne. Przykład? Nuri Sahin. Atrybutowo chyba najlepszy cofnięty rozgrywający w FM, ale po porównaniu go przez z scouta np z Kwadwo Asamohą, czy tez Nainggolanem wypada wg scouta gorzej. Druga rzecz. PA. Koles który będzie miał wysokie PA ale gorzej będzie wygladał w atrybutach, bo przypuśćmy będzie je miał rozłożone równomiernie na dobrym poziomie, zawsze zostanie oceniony wyżej od piłkarza który będzie miał niższe PA ale jego kluczowe atrybuty będą lepsze. Dlatego ja zawsze biore pod uwage atrybuty dla danej pozycji a nie ocene scouta. A ten napastnik o którym pisałeś że grał kiepsko, może miał np niską wartość atrybutu "stabilność formy"? Bardzo istotny atrybut szczególnie dla napadziora.
Najnowsze posty