Wartość piłkarza

marcinou Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.06.2009, 22:36    Pytanie
Mam pytanko odnośnie wartości piłkarza. A dokładniej mówiąc chodzi mi o to ile wart może być piłkarz maksymalnie? Przykładowo taki Messi bądź Torres, Kaka kosztują na początku gry po jakieś 39 mln ojro...Jak sprawić by piłkarz rósł jeszcze więcej wyłączając co ważne jego cenę kupna( na przykład kupujemy piłkarza za 50 mln i tak dalej drożej i drożej) co i jakie wskaźniki decydują o wartości piłkarza i ile u was najdrożej był wart piłkarz w grze, oczywiście który grał u was bądź też po prostu ile najwiecęj był wart wyłaczając jego cenę transferu jak już wspomniałem... u mnie jest to Balotelli kupiony za 11, 75 mln ojro który teraz urósł do bagatela 36,5 mln ojro ;)

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.06.2009 22:43    #1
Wiesz co to teoria wartości Smitha? Przetłumaczając na nasz managerowy język brzmi tak: Cena piłkarza jest tylko umowną kwotą jaką godzimy sie za niego wyłożyć, prawdziwym wskażnikiem jego wartości jest to ile pracy w niego włożyłeś i jakie przyniosło to efekty. Oznacza to, ze im lepiej piłkarz będzie grał im więcej strzeligoli/zaliczy asyst tym więcej będzie kosztował.
U mnie Sneijder w Realu w trzecim sezonie kosztował... 55 mln Euro. Był królem strzelców i drugi w asystach.

marcinou Partyzant

0
13.06.2009 22:46    #2
U mnie właśnie Balotelli jest i królem strzelców i nawet asyst hehe nisamowicie bije rzuty rożne ;) czyli okje przyblizyles mi znaczenie tych wartości;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.