Wartość zawodnika

Visioner Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.01.2008, 16:16    Pytanie
otoz mam pewien problem, jeden z moich najlepszych zawodnikow chce odejsc, ale jego wartosc jest zbyt mala, zeby oplacalo mi sie go sprzedawac, a kluby zainteresowane nie chca dawac wiecej. mimo ze moj gracz jest niezadowolony, to jak mam go sprzedac za 1mln euro, kiedy jest to taki swietny zawodnik?! w ogole mi sie nie oplaca, juz wole poczekac do konca kontraktu i wtedy go dac, wyjdzie prawie na to samo... a pogra jeszcze troche. w ogole w mojej wisle najwiecej zawodnik jest wart 2,4 mln euro! to sa drobniaki w porownaniu do jego umiejetnosci... co zrobic zeby zwiekszyc wartosc graczy? gram w LM, wielu sie wyroznia, nie mowie o tym ze w lidze pierwsza 10. wg sredniej ocen nalezy do nich, wszystkie rozgrywki w polsce nasze, wiec co zrobic zeby byli warci tych pieniedzy co trzeba?? patrzcie na modricia i dinamo, oni chca 50 mln euro, pewnie i za duzo, ale juz byly oferty ponad 20 mln wiec mimo wszystko jest wart swoich umiejetnosci, a moja 11 jest warta tyle co on, wiekszosc zawodnikow warta ok. 800tys-1,2 mln euro. malo realistyczne... tak jakby SI wiedzialo, ze tylko w polsce za taki frajer oddaja zawodnikow, a najdziwniejsze jest to ze inni ligowcy, w ogole strasznie przecietni, ida za podobne pieniadze :/ jakies pomysly ??

Razeel Partyzant

0
26.01.2008 21:12    #10
Z moich obserwacji wynika ze na wartosc gracza sklada sie:
-wiek(im blizej emerytury tym wartosc maleje)
-reputacja klubu(im slabszy klu tym wartosc mniejsza)
- srednia ocena z spotkan (im wyzsza tym gracz drozszy)
-Liga w ktorej gramy( wartosc wzrasta gdy awansujemy z 2ligi do ekstraklasy)
-dlugosc kontraktu
-"zainteresowanie" im wiecej klubow obserwuje gracza i sklada propozycje jego kupna, wartsoc moze wzrosnac, chciaz czasem spada)
-gra w reprezentacji

NO i jeszcze cos takiego ze jesli kupimy gracza za powiedzmy 5mln to jego wartosc automatcznie wynosi 5mln i bedzie sie utrzymywac przez dosc dlugi czas.

Jose Mourinho JR Młody aktywista

0
27.01.2008 10:12    #11
A propos tego zawodnika za 1 mln. Kiedyś próbowałem sprowadzic Huntelaara który był wart 4,7mlnŁ. Złożyłem ofertę 28mlnŁ... i odrzucili. Złożyłem zapytanie i dostałem odpowiedź. 58mlnŁ!!!!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution