Wartosc zawodnikow

mabrol Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.01.2011, 18:31    Pytanie
W jaki sposób można zwiększyć wartość cenową zawodników? Wiem że po wygraniu LM wartość wzrasta ale pozniej i tak spada. Co najlepiej prowdzi do wzrostu wartości?

MaTX Partyzant

0
07.01.2011 18:50    #1
Duża ilość meczy w sezonie z dobrą średnia, to jest chyba najlepszy sposób na podniesienie wartości ;P

Dostanie jakiegoś międzynarodowej nagrody typu Najlepszy piłkarz w Afryce czy Najlepsza "11" Mistrzostw Azji itp.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 07.01.2011 o godz. 18:52

BrendonLFC Partyzant

0
07.01.2011 19:22    #2
Dodatkowo im dłuższy kontrakt tym większa wartość. Jeśli ma 1 rok do końca kontraktu to jego wartość może zmaleć nawet o połowę

mabrol Partyzant

0
08.01.2011 01:23    #3
A czy udało się wam sprzedac zawodnika za co najmniej podwójna sumę jego wartości? Bo mi jak do tej pory nie a gram już 4 sezon. Jeśli to ja kupuję to oczywiście muszę wykładać dwa razy tyle pieniędzy albo i więcej niż jest wyceniony zawodnik. Natomiast jeśli to kumputer ode mnie kupuje to podaje mi wartość mojego zawodnika a jak sie juz targuje to nic z tego nie wychodzi. Tak samo jest przy opcji zaoferowania zawodnika-albo jego wartość albo nic.Czy to błąd? Bo w FM 10 mozna bylo sprzedac praktycznie każdego i to za podwójną sumę

huffyuv Partyzant

0
08.01.2011 09:08    #4
Jak najbardziej! Pierwszy przykład z brzegu( bo dzisiejszy;)), Mateo Kovacic był wart u mnie jakieś 4mln$, a sprzedałem do do Dynama Kijów za 25mln$, więc można. Co do kupowania to wiadomo, że trzeba wyłożyć czasem sporo gotówki na kupienie kogoś ale też nie zawsze, czasem warto poczekać, wypożyczyć oraz szukać szukać i szukać.
"Why So Serious Son? Let's put a smile on that face"

mabrol Partyzant

0
13.01.2011 18:59    #5
No ale ja nie mowie o sprzedaży naszych najlepszych zawodników, tylko o sprzedaniu typowego średniaka bądź trochę lepszego zawodnika. Gdy oferuje go innym klubow bez wystawienia na liste transferową to otrzymuje oferty wypożyczenia. Natomiast jesli zaznaczam opcję wystawienia na liste to otrzymuje ofertę równą z wartoscia zawodnika. W poprzednim managerze w przypadku zaoferowania innym klubom mozna bylo sprzedawc swoich zawodników za 2 razy tyle pieniedzy.
A co do otrzymywanych ofert drogą tradycyjna bez proponowania zawodnika to gdy chce negocjować cene, to albo negocjacje sa zrywane albo nie ma juz mozliwości negocjacji gdyz cena jest ostateczna

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.01.2011 o godz. 19:00

jordaneq Młody aktywista

0
13.01.2011 20:37    #6
Kolego, wiadomo że każdy lepszy (a zarazem bogatszy) klub myśli rozsądnie i nie kupi Ci zawodnika który dla Ciebie jest średniakiem za bajecznie wysokie sumy. Wydaje mi się że wszystko zalezy od roli jaką będzie pełnił ten zawodnik w klubie który ma zamiar go kupić. Bo jeśli ma być zmiennikiem to wiadomo że nie wyłoży niepotrzebnie wysokich pieniędzy.

machaj88 Młody aktywista

0
14.01.2011 09:08    #7
Wartość młodych piłkarzy jest często zawyżana ze względu na ich potencjał lub dobrą grę w drużynach młodzieżowych, gdy taki zawodnik zagra kilka spotkań w pierwszym składzie jego wartość może spaść nawet 10 krotnie, zależnie od jego obecnych umiejętności. Takiego piłkarza ciężko sprzedać z zyskiem. Za zawodników wystawionych na listę, niepotrzebnych, niegrających w ogóle, też nie sprzedamy z zyskiem (jeśli to dobry zawodnik, o wysokiej reputacji to co najwyżej równowartość), za zawodników szerokiego zaplecza, wykorzystywanych w rotacji, możemy czasem otrzymać większą kwotę i powinniśmy ją zaakceptować, to zostanie dobrze przyjęte przez zarząd, że klub zarobił itd.Za dwukrotnie większą kwotę mamy szansę sprzedać tylko kluczowych zawodników którzy budzą zainteresowanie dużych klubów. FM jest pod tym względem bardzo realistyczny.
Jeśli jakiś klub składa ofertę kupna jednego z twoich zawodników i możesz ją negocjować, odrzuć ją zaznaczając opcję "żądana kwota jest niezadowalająca" kolejna oferta powinna przyjść wyższa.
I w reszcie trzeba się odzwyczaić od starego stylu oferowania zawodników, w fm10 można było sprzedać z zyskiem nawet chłopca do podawania piłek. Teraz zawodnik musi grać, gdziekolwiek, możliwie jak najczęściej.
Przykład: Tommy Forecast, wartość 45 tys., liczba występów za mojej kadencji: 2. Wystawiony. Niepotrzebny. Liczba ofert kupna 0, zainteresowanie brak. Dopiero gra na wypożyczeniach sprawiła że zainteresowanie zawodnikiem wzrosło i udało mi się go sprzedać za 31 tys. przyszłe korzyści.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 14.01.2011 o godz. 09:10

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.